Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Бачев с повиквателна за националния тим по баскетбол

Капитанът на Академик Бултекс 99 Васил Бачев получи повиквателна за националния отбор на България за последните две световни квалификации. България приема Русия на 21 февруари в "Арена Ботевград“ от 18:00 часа, а на 24 февруари е последният мач на българите в тази кампания - в Зеница срещу Босна и Херцеговина. Отборът ни обаче няма шансове за класиране.

Бачев заслужи доверието на националния селекционер Любомир Минчев със стабилните си игри от началото на сезона, в който се превърна в лидер на пловдивския тим. Капитанът е сред основните реализатори на отбора и най-точният за тима в далечната стрелба. Сред избраниците на Любо Минчев традиционно е и пловдивчанинът Димитър Димитров, който бе с огромен принос за историческото 4-то място на Академик Бултекс 99 миналата година, а в момента носи екипа на Балкан.

Ето и разширеният състав на България: Александър Везенков (Олимпиакос, Гърция), Александър Янев (Берое), Божидар Аврамов (Левски Лукойл), Васил Бачев (Академик Бултекс 99), Венцислав Петков (Балкан), Джейсън Уошбърн (Клуж Напока, Румъния), Дий Бост (Химки Москва, Русия), Димитър Димитров (Балкан), Йордан Минчев (Истанбул ББ, Турция), Николай Стоянов (Берое), Павел Маринов (Каен, Франция), Станимир Маринов (Клуж Напока, Румъния), Станислав Ваклинов (Берое), Христо Захариев (Левски Лукойл), Цветомир Чернокожев (Академик София), Чавдар Костов (Работнички Скопие).

Академик Бултекс 99 посреща Башкими утре, вторник, от 18.30 часа в Колодрума в пореден мач от Балканската лига. Победата почти сигурно ще класира пловдивчани за финалната четворка в София през април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

обновено на 27.04.24 в 17:38

"Ботев" е домакин на "Славия" в първия кръг на плейофите

"Ботев" (Пловдив) посреща Славия в първия кръг на плейофите за местата от седмо до десето. Мачът е от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев". „Жълто-черните“ ще имат едно наум и за предстоящия реванш в турнира за Купата на България срещу ЦСКА на 1-ви май. "Ботев" е седми с 44 точки, на една пред осмия ЦСКА 1948. Мачът пропуска наказания Самуел Акере..

публикувано на 27.04.24 в 10:36

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16