Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещите" - разговор за културите, които текат успоредно

| обновено на 25.01.19 в 16:59

В "Срещите" тази събота отбелязваме старта на двуезичното българо-турско списание "Небет тепе" в Пловдив.

Разговор  за литературите на двете съседни страни, за нравите, за културите, които текат успоредно, за големите имена в българската и турска литература.

Гостува ни главният редактор на списанието Кадрие Джесур.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фолклорен фестивал събира хиляди изпълнители в Неделино

Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие се провежда в  Неделино. Организира се от общината и е под патронажна на културното министерство.  На сцената се представят  б лизо 4000 изпълнители от 120 български читалища и 13 гостуващи състава от чужбина.   Около 3500 са участниците от различни фолклорни..

публикувано на 06.09.24 в 10:51
Теодосий Спасов

Традиция, джаз и класика с Теодосий Спасов фолк квинтет

Музикантите от Теодосий Спасов фолк квинтет излизат днес на пловдивска сцена. Концертът им е част от фестивала улица „Станционна“. В интервю за Радио Пловдив известният български музикант Теодосий Спасов заяви, че музикантите готвят уникални изпълнения, които ще бъдат представени за първи път пред публика.   Този прочут ансамбъл,..

публикувано на 06.09.24 в 10:10

Пловдив празнува 10 години от обявяването си за ЕСК

Днес отбелязваме 10-годишнината от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. Общината и Фондация 2019 подаряват на пловдивчани концерт. Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална..

обновено на 05.09.24 в 16:45

Започва фестивалът „Улица Станционна“

В  Пловдив тази вечер започва и фестивалът „Улица Станционна“. Към  успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно изкуство, дигитални изкуства.  Предвидено е и кулинарно състезание - European..

публикувано на 05.09.24 в 16:32

Местят концерта на Брегович от стадион "Ботев" в Панаира

Планираният за провеждане концерт на стадион “Христо Ботев” – „The best of Goran Bregovic“, ще се проведе на нова локация. Това съобщиха организаторите от ПФК “Ботев Пловдив”, като обявиха, че смяната на локацията е необходима и неизбежна. Музикалното събитие ще се проведе на 11-ти септември, на открито, на територията на Панаира, като концептуално..

публикувано на 05.09.24 в 08:57