Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И НФСБ няма да подкрепи бюджета на Пловдив за 2019 година

„Този бюджет е като предишните седем – с раздути суми за обществени поръчки, с липсата на приоритети за развитието на града и с липсата на реформи. Всичко това води към изтичане на публични средства към определени фирми и хора“ – заяви народният представител от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов, който е и бивш кмет на Пловдив.

„За 300 млн. лева капиталови разходи за 7-те години в двата мандата на кмета Иван Тотев няма реализиран нито един значим проект – не се реализира проектът „Модър-Царевец“, нямаме подобрения на трафика, напротив има стеснени булеварди като „Коматевско шосе“ и „Васил Априлов“, не се работи по стадион „Пловдив“, а вероятно няма да се завърши и ремонтът на Централния площад“ – изтъкна Атанасов, който нарече финансовият разчет на Иван Тотев за 2019 година „бюджет на едно провалено управление“.

„При заложени 71 млн. и 200 хил. приходи за миналата година са събрани 57 млн. 357 хил. лева, което е със 17% по-малко. И тази година  в бюджет 2019 изкуствено се завишават приходите“ – подчерта общинският съветник от „Патриотичен фронт“ Костадин Гаров, който попита кому е нужно това.

Както винаги в нашата практика от 8 години насам, ние категорично няма да подкрепим този бюджет и ще гласуваме против на сесията в сряда. С тези 300 милиона лева капиталови разходи през 7-те години на управление качеството на живот на хората можеше да се подобри много повече“ – обобщи в заключение общинският съветник от Патриотичен фронт Слави Георгиев.


Още от категорията

Нови 174 с COVID-19 у нас, 13 в Пловдив, 83-ма са излекуваните

174 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие при направени 2 775 пи-си-ар теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 5 914 души, от които активни са 2 664. Това показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ. 13 са новите случаи в област Пловдив. В Пазарджик от Министерството на..

обновено на 07.07.20 в 09:36
Пазарджик. Надпис с цветни букви

5 новозаразени с коронавирус в Пазарджик

Всички новопотвърдени 5 случая с ковид 19 в Пазарджик са на хора от областния град, съобщиха от регионалната здравна инспекция (РЗИ).  Две жени, на 53 години и на 33 години, са поставени на домашна изолация. Жена на 48 години и 55 годишен мъж, първоначално хоспитализирани във Второ вътрешно отделение и преведени в Интензивното на „МБАЛ-Пазарджик“,..

обновено на 07.07.20 в 09:36

Пловдив се включва във втория екопротест днес

Пловдив се присъединява към втория национален протест за спазване на европейското екологично законодателство, който се провежда тази вечер в 8 града в цялата страна.  Исканията на протеста остават непроменени – Народното събрание да приема само предложения, които не засягат европейската мрежа НАТУРА 2000, или изобщо да не променят закона; да спре..

публикувано на 07.07.20 в 09:35

Гледат делата за тютюневия склад и бившия шеф на Онкоцентъра

Две дела, привлекли голям обществен интерес, ще гледа днес пловдивският Апелативен съд.  Първото е по протест на прокуратурата срещу оправдателната присъда на бизнесмените Георги Бранеков и Александър Николич, обявени за невинни за събарянето на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8 преди няколко години.  Тогава Окръжният съд отхвърли твърдението..

публикувано на 07.07.20 в 09:23
Араповски манастир

Православната църква почита Света Неделя

Днес  Православната църква почита паметта на Света Великомъченица Неделя.  О т 9:00 часа пловдивският митрополит Николай възглавявя архиерейска света Литургия в Араповския манастир, чийто патрон е светицата.  В същия час в пловдивския храм храм „Св. вмчца Неделя“ тържествена литургия отслужва Знеполският епископ Арсений. В Смолян с тържествена..

публикувано на 07.07.20 в 08:58