Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 селища са без ток в Пазарджишко

Все още без ток е по-голямата част от град Сърница, а също и селата Побит камък и Медени поляни.

До късно снощи, екипите на EVN се опитваха да захранят района с електричество чрез агрегати, но без успех . Днес работата продължава.

Търси се и аварията по трудно достъпното трасе “Сърница“ – “Медени поляни“.

Днес, с моторна шейна, ще бъде направен опит да се отиде и до блокираните от снега семейства, които отглеждат животни в планината и за които 5-о денонощие няма информация.

Неби Бозов, кмет на Сърница съобщи, вали дъжд, но очакват нови снеговалежи и обстановката е много сложна. 

Агрегат остигурява електрозахранването в града, каза още Бозов. Той отбеляза, че екипите работят и в момента по отстранявене на авариите, защото условията са много тежки, снегът е над 1 м и 50 см. в гората. 

Има много скъсани жици, така и паднали дървета в планинските участъци, уточни кметът. Военна техника няма, дори в момента се водят разговори с Областната управа в Пазарджик за помощ от там, ако се влоши обстановката.

Сами се справихме 8 екипа на общината 48 часа чистим с 4 снегорина, техника получихме само от Горско стопанство, организацията ни с МВР е отлична, заключи Неби Бозов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат претиметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня..

публикувано на 14.07.24 в 08:37

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34