Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Йончева е фабрика за фалшиви новини

Снимка: Ани Петрова

Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира за Радио Пловдив скандала "Ало,... Банов съм"  и реакциите от страна на БСП и управляващите.

По  думите му реакцията на ГЕРБ да застане зад министър Банов е съвсем нормална  реакция. 

Елена Йончева, от както реши да става политик, не е нищо друго освен фабрика за фалшиви новини. Няма разкрита корупционна схема и кражба около оградата. Напротив имаме чудесно работещо съоръжение и нула бежански натиск.Няма  каквито и да е факти, които да подкрепят наличието на корупционна схема за  100 милиона лева в Хасково, каквато тя анонсира. Нама данни, че водата в Хасково е отровена, каквато паника лично тя създаде. Александър Чаушев излезна и каза, че къщата в Барселона е лично негова, купена е с негови пари. Той е човек с изключително сериозна бизнес кариера,но госпожа Йончева и госпожа Нинова продължават  да експлоатират тази фалшива новина, за да атакуват политици, коментира Харизанов.

Той подчерта, че вярва на фактологията. А фактологията е, че неустойка  в размер на 753 хиляди лева е претендирана от Министрество на културата и това беше показано с документи.

Според него  аудиозаписи могат да бъдат сглобени срещу всеки, ако всеки сложи телефона си на масата и започне да записва. Въпросният служител, на когото се оповава Йончева, е компроментиран, уволнен човек, който търси своя реванш. Историята е смешна, но всичко ще стане ясно след разследване на прокуратурата, допълни анализаторът

 Харизанов е категоричен, че Елена Йончева ще продължи да хвърля фалшиви новини, за да се изкара разледващ журналист ,каквато никога не е била. 

Тя е един приличен документалист. Но ще иска да се изкара жертва. Поведението й не ме изненадва, колкото  до самата партия. БСП са наясно колко е разиденена и проблемна е вътре партията им , а Нинова е открила фронтове със свои съпартийци. Г-жа Нинова е във война с партийното ръководство в Пловдив, Ямбол, Враца, Варна.. Така че в БСП са прекрасно наясно, кои структури открито ще бойкотират изборите,което прави социологията невярна.

Относно управляващите Харизанов посочи, че ГЕРБ трябва да се притесняват единствено от себе си и от грешки.

По думите му нови политичски сили се появавт непрекъсното, а с оглед на  евроизборите е много възможно да има  нови партии. Важното е избирателя как ще се ориентира и гласува.  

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59