Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна инициатива помага на малката Ели от Смолян

Над 5 000 лева събра инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“.

„ Благодаря на всички хора от Смолян и цяла България, които бяха съпричастни към благородната кауза и дариха средства за лечението на малката Елисавета като закупиха календара на община Смолян”, каза кметът Николай Мелемов, който предаде сумата на бащата на детето.

В отговор Бащата Антон Кацаров също благодари и обясни, че предстоят изследвания и интензивна рехабилитация на Ели. Може да се наложи и лечение в чужбина и тези средства ще бъдат в много голяма помощ на семейството, което има още едно дете на 5 години. 

От 1 февруари стартира и второто издание на инициативата за календар 2020 на община Смолян.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Пловдив, Стара Загора и Сливен

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Експертите..

публикувано на 26.04.24 в 09:27

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище и да дегустират храни и напитки, разработени от студенти...

обновено на 26.04.24 в 06:38

Клисура е домакин на "Дните на възрожденската и патриотична песен"

С 21-ото издание на „Дните на възрожденската и патриотична песен“ в Клисура започват проявите, посветени на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Двудневният конкурс се провежда в местното читалище „20-ти април 1876 г.“ и събира хорове и изпълнители от цялата страна. Проявите продължават на 30 април със заупокойна..

публикувано на 26.04.24 в 06:24