Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Среднощен екшън в Столипиново

Насилие нямаше, напрежението го създадоха някои медии - казва шефът на пловдивската полиция

| обновено на 31.01.19 в 11:14
Снимка: Марица

Масирана полицейска операция в "Столипиново" предизвика вълнения в квартала снощи. 


Десетки роми са излезли  по улиците "Правда", "Ландос" и "Крайречна", но до ескалация на напрежението не се е стигнало, увериха от Областната дирекция на полицията в  Пловдив. 

Акцията е била насочена срещу наркоразпространението както в "Столипиново", в ромската махала в  Асеновград и в други селища. 

Задържани са четирима души, сред които е известен дилър от Кричим. По неофициални данни, той е заловен с близо половин кг. твърда дрога.  Един е опитал да се укрие в заведение в квартала, но е догонен от спецполицаите. 

Акцията е приключила и ситуацията в квартала, както и в Асеновград, е спокойна, уверяват от пловдивската дирекция на МВР. 

Прокуратурата обеща да оповести повече подробности преди обед. 


Още от категорията

ОССЕ инспектира предизборната подготовка в Пловдив

В Областната администрация пристигна делегация от Мисията за наблюдение на изборите в  България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.  Сузане Нимайер и Родолф Оберл бяха приети от областния управител Ангел Стоев. След това главният секретар Георги Янев запозна наблюдателите с всички основни мероприятия, предприети от..

публикувано на 18.06.21 в 19:55

Бандитите, ограбили 30 000 лева от къща в Баня, остават в ареста

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми 54-годишен мъж и неговия 40-годишен помагат и подбудител, присвоили недвижими вещи и пари от дома на жител на град Баня.  Двамата задигнали сумата от 30 хил. лева, след разбиване на входната врата на жилището. След проведени издирвателни действия от страна на полицията крадците били задържани в..

публикувано на 18.06.21 в 16:05

Близо 11 000 ученици в Пловдив и областта се явиха на НВО по математика

5574 седмокласници решаваха задачите от Вариант 1 на националното външно оценяване по математика в Пловдивска област. 278 не са се явили на изпита, сред тях  - един карантиниран ученик. Изпитите в 7клас са важни за прием в гимназиите и те по-традиция събират най-голям интерес от родители и преподаватели. На изпита по математика..

обновено на 18.06.21 в 13:36

Д-р Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив

Доктор Георги Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив. Той бе избран на проведеното отчетно-изборно събрание на съсловната организация.  За Радио Пловдив д-р Цигаровски заяви, че с отговорност поема поста и благодари на своите колеги за оказаното доверие. Той припомни, че от 2001 година е част от пловдивската лекарска колегия,..

публикувано на 18.06.21 в 11:38

45 тона боклуци извозиха от незаконно сметище в "Южен"

45 тона боклуци са извозени от нерегламентирано сметище в район на ул. „Акад. Петър Динеков“ в район „Южен“.   То се е образувало около изоставен контейнер в търговска база „Лъч“. Три самосвала са направили общо 9 курса, зада избозят боклуците, в непосредствена блозост до които са  жилищните блокове на ул. „Студенец“. Директорът на..

публикувано на 18.06.21 в 11:17