Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилецът Ебер Кардосо подписа с "канарчетата"

25-годишният бразилец Еберт Кардосо подписа договор за 2,5 години с Ботев (Пловдив). Той играе на позицията ляв защитник, а за последно е бил част от украинския Стал. Роден е на 25.03.1993 г. и е висок 182 см.

Официално за 2,5 години подписа и друг ляв защитник - добре познатият на „жълто-черната“ публика Лазар Марин. Той вече има няколко сезона зад гърба си с екипа на Ботев и е близо до юбилейния си мач №100 с емблемата на клуба. Той бе част от тима, завоювал Купата и Суперкупата на България през 2017 г., след което премина в редиците на грузинския Торпедо (Кутаиси), с който също спечели купата на страната.

Двамата нови играчи ще се присъединят към лагера на отбора в Анталия днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив има нова спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри новата многофункционална спортна зала на бул. "Дунав", чието строителство продължи 5 години. Градоначалникът благодари на всички кметове, които са работили по проекта преди него.  На церемонията по откриването присъстваха председателят на ОбС Атанас Узунов, ресорният заместнк-кмет Николай Бухалов..

публикувано на 08.08.24 в 10:58

Ботев привлече звезда на Берое

Отборът на „Ботев“ осъществи пореден входящ трансфер през това лято, съобщава „Дарик радио“. „Канарчетата“ привлякоха камерунския нападател Вини Трибуле, който за последно бе част от „Берое“. 25-годишният футболист ще премине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще парафира своя договор с „жълто-черните“. През последния сезон Трибуле записа 29..

публикувано на 08.08.24 в 09:50

"Локомотив" привлече Йохан Нзи от "Хебър"

 "Локомотив" (Пловдив) подписа договор с Йохан Нзи. Полузащитникът е четвъртото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за две години. Йохан Нзи е роден на 23 януари 1995 година в Париж. Юноша е на "Страсбург". Състезавал се е за отборите на "Алтглиенике", "Ланк", "Ла Лувиер", "Созопол" и "Спартак" (Варна).  За последно е бил..

публикувано на 06.08.24 в 16:53
Пламена Миткова

Пламена Миткова остана извън финала в Париж

Пламена Миткова остана извън финала в скока на дължина на Олимпийските игри в Париж. Българката постигна 6,45 метра в най-добрия си опит от квалификацията и остана извън битката за медалите. Пловдивчанката, която на Европейското първенство през юни се класира на престижното седмо място с нов личен рекорд от 6,80 метра, не успя да попадне сред..

публикувано на 06.08.24 в 14:44
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17