Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шахтьор разгроми "канарчетата" с 6:1 в последната им контрола

Ботев (Пловдив) допусна тежка загуба с 1:6 от украинския гранд Шахтьор (Донецк) в контролна среща. Попадението за „канарчетата“ реализира Лазар Марин, а първи минути с „жълто-черния“ екип записа Еберт Кардосо.

В 34-ата минута украинците осъществиха скоростна атака през центъра на терена, Кайоде изведе Тотовитски очи в очи с Даниел Кайзер и нападателят пусна топката покрай вратаря. 4 минути по-късно Кайоде и Марлош комбинираха по десния фланг и последва успоредно на голлинията центриране, което бе засечено от Тотовитски и той на празна врата вкара второто си попадение.

Второто полувреме стартира във вихрено темпо и в рамките на по-малко от 10 минути паднаха три попадения. В 47-ата минута Антон Карачанаков центрира от корнер, а Лазар Марин от близка дистанция намали на 1:2.

240 секунди по-късно обаче Марлош опита подаване в наказателното поле на Ботев, защитник на „канарчетата“ отклони топката, но тя попадна в Бутко, който с мощен удар в далечния ъгъл прати топката в мрежата.  След още три минути центриране от корнер бе избито от отбраната на пловдивчани, но топката бе върната в наказателното поле и Кайоде останал сам срещу Кайзер увеличи аванса на украинците.

В 56-ата минута Вутов пробва удар отляво по атаката на Ботев, но вратарят на Шахтьор спаси. Само след минута Тодор Неделев изпълни отлично свободен удар от средна дистанция, но топката се отклони от напречната греда на вратата на Шахтьор.

В 61-ата минута Тодор Неделев центрира от свободен удар, Радослав Терзиев бе оставен непокрит и от близка дистанция отправи удар, който мина покрай вратата на Шахтьор. В 70-ата минута атака по левия фланг завърши с остро центриране към Майкон, който от точката на дузпата простреля Кайзер – 1:5.

В 77-ата минута Тодор Неделев бе близо до много красиво попадение. Халфът напредна и от средна дистанция пробва да прехвърли вратаря, но кълбото мина на сантиметри от гредата. В следващите минути украинците упражниха сериозен натиск, но не успяха да стигнат до ново попадеине.

В 85-ата минута Майкон стреля технично от свободен удар от 25 метра, а топката премина на сантиметри от гредата на останалия на голлинията Даниел Кайзер. Минута по-късно украинците организираха красива атака с едно докосване, Тотовитски пусна към Кайоде и той отблизо вкара шестия гол за Шахтьор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43