Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бедствено положение в Катуница заради пропукана подпорна стена

| обновено на 04.02.19 в 18:25

 

Община Садово обявява частично бедствено положение на територията на село Катуница заради пропаднали участъци по подпорната стена на река Чая. 

Решението за обявяване на частичното бедствено положение бе взето след среща с областния управител на Пловдив Здравко Димитров, съобщи пред Радио Пловдив кметът на община Садово Димитър Здравков.

Компрометираните части от дигата са около 60 метра и има реална опасност за населението, тъй като най-близките къщи в Катуница са едва на 50-60 метра от стената.

Същевременно заради голямото количество паднал сняг в Родопите и прогнозата за още валежи създават риск от наводнения, както това се случи през лятото, подчерта кметът на Садово. 
Още от категорията

Военни в Асеновград почетоха загиналите в Отечествената война

С ритуал пред паметника на загиналите в Отечествената война в Асеновград военното формирование 24490 отбеляза Деня на Победата над хитлерофашизма 9 май. Монументът е разположен в двора на военното поделение в Асеновград.  Празникът на военнослужещите започна с приемане на военния строй и припомняне на исторически данни за датата 9-ти май. След това..

публикувано на 09.05.21 в 15:07

Перущица отбелязва 145-та годишнина от Априлското въстание

В Перущица тържествено се чества 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.  В 11.00 ч. пред Историческия музей ще бъде издигнат националният флаг. След това участниците в церемонията ще преминат в шествие до паметната плоча на братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев, организатор и водач на въстанието в Перущица, и до историческата..

обновено на 09.05.21 в 14:41

Без пасарелка между "Южен" и "Западен" от август

Пробивът под жп линията за изграждането на подлеза „Модър-Царевец“ в Пловдив ще бъде разкрит още този месец. А през август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка, която сега свързва районите „Южен“ и „Западен“.  Това стана ясно при днешната работна серща на заместник-кмета по строителството Пламен Райчев с представители на фирмата-изпълнител..

публикувано на 09.05.21 в 13:36

Дегустация на над 200 вина от 11 до 18 часа в Стария град

Днес е вторият ден на фестивала „Вино и гурме“, чиито домакин е Пловдив. В седмото издание на дефилето участват  рекорден брой  винопроизводители и гурме майстори. В 10 къщи в Стария град са  разположени 39 участници, от които 27 са винопроизводители, а производителите на храни и аксесоари са 12.  Събитието е прекрасен повод за приятна неделна..

публикувано на 09.05.21 в 10:45

Още 53 случая на коронавирус в Пловдивско

И днес продължава работата на зелените коридори за ваксиниране срещу Covid-19. Ще работят имунизационните пунктове в 16 области на страната.  Информация за адресите и работното им време е публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването и в Единния информационен портал. В страната за последното денонощие са поставени 10 048 дози..

публикувано на 09.05.21 в 10:23