Марин Бодаков е гост в "Молескин" тази седмица

| обновено на 08.02.19 в 14:45
Снимка: Яна Лозева

Той е целият литературата. 

Пише поезия, вече от близо 20 години е редактор във вестник К.(ултура), но това, което може би не знаете за него, е че той е всъщност контрабандист на литература в журналистиката. 

Това е Марин Бодаков. 

Предлагаме ви първо да го срещнете на живо Премиера на "Мечка страх" от Марин Бодаков, след което - понеже знаем, че няма да ви е стигнало от него - можете да го слушате и при нас в "Молескин" в петък от 14:00 по Радио Пловдив. 


Още от категорията

Живопис на Богомил Арсов – Пако в галерия „Възраждане“

По случай коледните и новогодишни празници галерия "Възраждане" ще зарадва пловдивчани и гостите на града с изложба живопис „Шарен свят – свят широк “ на Богомил Арсов – Пако.  Творбите пресъздават един весел, свеж и усмихнат свят. Свят, малко приказен и шарен, но при всички случаи – оптимистичен , разказва галеристката Краси Алексиева. По думите..

обновено на 10.12.19 в 07:57

Научно шоу Духът на дядо Коледа за малки и големи в Пловдив

Британски съвет в България организират срещи с български учени, които ще разкажат върху какво работят и ще ви покажат с демонстрации и експерименти, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни. Кога?  10 декември 2019 г. (вторник), 17:30-18:15 ч. Какво?  Най-хубавото нещо на Коледа е снегът (когато го има) и снежинките са..

обновено на 10.12.19 в 07:54

Юбилеен мегаспектакъл на Мариус Куркински в Пловдив

Талантливият актьор и режисьор Мариус Куркински ще представи пред пловдивската публика довечера сборния моноспектакъл “Мариус 50”.  Той е посветен на неговата 50-годишнина и включва части от досегашните му великолепни моноспектакли под надслов „УАН МЕН ШОУ“.  Куркински е подготвил специална селекция от именити постановки като „Дон Жуан“ по Молиер,..

обновено на 10.12.19 в 07:25

В „Тракарт“ филм и книга за 90-годишнината на Станка Пенчева

Вечер, посветена на голямата българска поетеса Станка Пенчева, ще се проведе в Културен център “Тракарт” в Пловдив. Надсловът на срещата е „Вечер в къща от думи“ и е по повод 90 години от рождението на известната поетеса.  Очаква се и прожекция на филма “Станка Пенчева - сливенка докрай”. За нея ще говорят Божана Апостолова, Росица Петрова и..

публикувано на 10.12.19 в 06:46

Скулптура и фотография в Малката базилика

Скулпторът проф. Стефан Лютаков и фотографът Николай Минчев показват в Пловдив своите „Успоредни светове“.  Изложбата на двамата творци е в Малка базилика и разкрива по-дълбоките и същностни страни на тяхното изкуство, което се вдъхновява от духа на Филипопол и пластовете на времето. В подбора на своите работи Стефан Лютаков подхожда „археологически”..

обновено на 10.12.19 в 06:35