Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Иван Тотев подкрепи ПФК „Ботев“ за финансирането на стадиона

Това може да стане чрез Фонда за градско развитие, уточняват от Общината

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев e изпратил писмо до ПФК „Ботев“, в което съобщава, че се отваря възможност клубът да кандидатства за финансиране под формата на заем пред Фонда за градско развитие за строителството на стадиона.  

От градската управа допълват, че документът е издаден след положителното становище на Междинното звено по приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година. 

В него се подчертава, че проектът е в съответствие с приоритетите в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и се изразява принципна подкрепа за финансирането му чрез финансови инструменти по тази оперативна програма.

От ПФК „Ботев“ АД информират, че необходимата техническа документация за извършване на строителството е изготвена, като трябва единствено да бъдат спазени процедурите за осигуряване на финансиране, за да стартира строителният процес. 

От ръководството потвърждават твърдото си намерение да изпълнят проект „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“  в рамките на договорения срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Григор Димитров продължава без загубен сет в Париж

Десетият поставен в схемата на „Ролан Гарос“ Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем в Париж. Най-успешният български тенисист в историята се наложи над Фабиан Марожан от Унгария с 6:0, 6:3, 6:4 след час и 37 минути игра и така записа втора чиста победа. В първата част Димитров игра на ниво и се възползва максимално от..

публикувано на 30.05.24 в 18:06

Силно пловдивско присъствие на Евро 2024 в Рим

Първенството на Стария континент от 7 до 12 юни ще бъде една от последните възможности за спечелване на квоти за участие на Олимпийските игри в Париж 2024. В състава при жените са включени световната шампионка за девойки до 20 години от Кали 2020 Пламена Миткова  Локомотив Пловдив  (скок на дължина), олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела..

публикувано на 30.05.24 в 18:02

Фестивал на знанието и движението този уикенд в Пловдив

За пета поредна година и по повод Празника на детето, всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета ще могат да се впуснат в приключението "Детски фестивал на знанието и движението Пловдив 2024". Събитието се  организира от НБ "Иван Вазов"- Пловдив, Съвместно командване на специалните операции - Пловдив, ОД МВР-Пловдив, Регионална дирекция..

публикувано на 30.05.24 в 16:54

Ден на иновациите в ОУ „Елин Пелин“

Различен и интересен ще е краят на учебната година за всички ученици, техните родители, учители и гости в залата на район "Западен", в Пловдив. На 28-и май, от 18 часа, тръгва експрес „Елина“. Името „Елина“ е запазена марка на училището. То е колаборация от името на обичания български писател, на когото е кръстено учебното заведение. Билетите..

обновено на 30.05.24 в 12:00
Мариета Милошева

Изкуственият интелект – ежедневие и реалности

Новите технологии и изкуственият интелект се развиват непрекъснато, и се намесват във все повече области на живота ни. Според Уикипедия, теорията на изкуствения интелект се основава на хипотезата, че основно човешко качество като интелигентността, може да бъде описано с достоверна точност така, че да бъде симулирано от машина. Теориите,..

обновено на 29.05.24 в 16:22