Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още пет метъл групи идват на HILLS OF ROCK

Още 5 метъл групи се включват в третото поредно издание на HILLS OF ROCK, което ще се проведе на 28, 29 и 30 юни на Гребния канал в Пловдив.

Финландската метъл банда Children of Bodom  ще разтърси публиката в третия фестивален ден, точно преди хедлайнера Garbage, а португалската хеви група Moonspell ще нажежи атмосферата на 28 юни, преди Disturbed. Шведите Avatar, англичаните Gloryhammer и германците Lord Of The Lost също ще се присъединяват към фестивала HILLS OF ROCK  с невероятен звук и страхотно шоу.

HILLS OF ROCK е част от програмата на  „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“.


Children of Bodom (Финландия)

Children of Bodom, създадена през 1993 в Епоо, Финландия, бързо набира популярност и утвърждава името си на световната метъл сцена. Бандата има девет студийни албума зад гърба си, а през март 2019 предстои да излезе на пазара и десетия им албум, който ще носи името Hexed.Ще видим Children of Bodom на сцената на HILLS OF ROCK в състав Alexi Laiho (китара и вокал), Jaska Raatikainen (ударни), Henkka Seppälä (бас китара), Janne Wirman (клавишни) и Daniel Freyberg (китара).

Moonspell (Португалия)

Moonspell е създадена през 1992 година. Тя е  една от най-разпознаваемите портуагалски банди, и основна фигура в готик метъл стила. През 2018 Moonspell издават компилацията Lisboa Under The Spell, която предизвиква невероятен интерес сред меломаните по целия свят.

Avatar (Швеция)

Avatar са шведска хеви метъл банда, формирана в Гьотеборг през 2001. Групата има издадени седем студийни албума, като през 2018 на пазара излезе последният от тях – Avatar Country. Avatar имат невероятно сценично присъствие и изпълненията им на живо са изключително впечатляващи.

Gloryhammer (Англия)

Gloryhammer са английска банда, а стилът им може да се определи като симфоничен пауър метъл. Всеки член на бандата пресъздава различен герой, и групата има изключително сценично присъствие. През пролетта на 2019 предстои издаването на новия им албум Legends From Beyond the Galactic Terrorvortex.

Lord Of The Lost (Германия)

Немската група Lord Of The Lost е създадена в Хамбург и бързо набира голям брой почитатели по света. Последният албум на бандата Thornstar, беше издаден на 3 август 2018 и е изключително позитивно приет от феновете.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31