Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бизнесът очаква по- дълъг срок за смяна на касовите апарати

Бизнесът очаква новите изисквания за смяна на касовите апарати да се отложат с няколко месеца. По думите на Еньо Енев - председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" оптималният срок е смяната на самите апарати да стане до края на юни, а новият софтуер да се въведе до края на годината.

По думите му има разбиране от страна на НАП това да стане, още повече, че самото внедряване на системата не е безпроблемно толкова бързо, до 1 април.

Енев сподели, че бизнесът не се съпротивлява на изсветляването, което държавата цели с новите мерки.

Около 300 лева е цената на касовите апарати, но софтуерът е доста по- скъп, каза Енев.

Интервюто с него може да чуете в прикачения звуков.Още от категорията

Дават "Пълдин туринвест" на главния прокурор

Парламентарната комисия за борба с корупцията сезира главния прокурор Иван Гешев за смесеното дружество "Пълдин   туринвест" в Пловдив. Решението е взето днес следобед, съобщи председателят на комисията Борис Ячев. Преписката  ще бъде внесена до ден-два. Преписката към централната власт стартира още през 2016 година, когато още..

публикувано на 25.02.20 в 10:17

Работещите в БНР ще получат достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в националното радио ще бъдат увеличени, заяви генералният директор на БНР Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив. В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия , заради полученото най- ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

публикувано на 24.02.20 в 15:35

150-години Българска екзархия отбелязва Гражданският клуб

Тази година  се отбелязва 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия. На 28 февруари 1870 с ферман на султан Абдул Азис е провъзгласено създаването на самостоятелна българска църква под името „Българска екзархия“.С нейното учредяване българската нация извоюва своя първи успех по пътя на националното  признаване. Българската екзахия се..

публикувано на 24.02.20 в 10:18
Георги Киряков

Главният прокурор не бива да се държи като политически играч

В програма "Точно днес" говорим за  кризите - неизбежни и предизвикани, в политическите и обществени нрави и властване. Коментар на политолога  Георги Киряков . Киряков каза, че на първо място от обществено-политическите сюжети, които продължават, откроява работата на прокуратурата. Единият фронт е срещу широкото понятие приватизация, а така също..

публикувано на 24.02.20 в 09:57

Замърсяването на р. Юговска е умишлено, сто пъти над нормите!

„Последното замърсяване на р. Юговска в края на миналата седмица не е случайно, а преднамерено.  Извършителите не са допускали, че още в петък вечерта институциите ще се задействат, те са се надявали това да мине  незабелязано.“    Така областният управител на Пловдив  Дани Каназирева коментира ситуацията..

обновено на 24.02.20 в 09:32