Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече чужденци в пловдивските хотели и музеи, напрежение около "Пловдив 2019"

| обновено на 14.02.19 в 14:16

Общинският съвет на Пловдив прие отчета за изпълнение на годишната програма за туризъм за 2018-та година. Преди гласуване на точката критиките на опозицията бяха насочени към недобрата според тях работата на общинската фондация "Пловдив 2019". 
     

Председателят на групата на БСП Николай Радев атакува общинската администрация за работата на „Пловдив 2019“. 

Според него фондацията не се справя със задълженията си и в града няма никакви събития. Радев предложи да има специална сесия, на която да се разгледа работата на Фондацията. 

Слаба е рекламата на Пловдив, именно в този момент, когато трябва да се говори за града, а Управителният съвет  на "Пловдив 2019" не се справя, категоричен е Радев.

В отговор кметът Иван Тотев обяви, че вече са постъпили 300 хиляди лева за реклама и защити работата на Фондацията, като отбеляза, че  февруари е беден на културни събития месец. 

Според градоначалника програмата се изпълнява. Въпреки това той обеща работата на фондация "Пловдив 2019" да се обсъди в точка от заседание на Общинския съвет.

Няма билети за театралното представление "Одисей" в края на този месец и за  танго-операта "Мария от Буенос Айрес", подчертаха съветници от ГЕРБ, като  призоваха да не се говори лошо за Пловдив.

Слави Георгиев от ПФ каза, че ще събират подписи за насрочване на извънредна сесия на общинския съвет с една точка, в която да се разгледа работата на фондация "Пловдив 2019".

Пловдивският общински съвет прие тазгодишната програма за туризъм. В залата  кметът Иван Тотев обяви, че ще на 7-ми март има голяма конференция на тема „Туризъм“. Целта е да се уточнят мерките за развитие на туристическия бизнес и на културните бази в града.

Заместник-кметът Александър Държиков посочи, че има ръст с над 30% на посещенията в музеите от чужденци. 

Има ръст и в нощувките, повече от два пъти са реализираните такива, и дори има ръст с над 2 млн. лева приходи за хотелиерите, заключи по темата Държиков. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дрогирани и пияни на пътя пълнят арестите през уикенда

Велинградски полицаи задържаха дрогиран шофьор, който блъснал пешеходец в ракитовското село Дорково. При движение на заден ход водачът на автомобила блъснал движещ се по платното 64-годишен пешеходец. Пострадалият е приет в пазарджишката болница с различни травми и фрактури на гръбначния стълб и гръдния кош. Пристигналите на мястото полицейски..

публикувано на 20.05.24 в 12:56

Двама ранени при катастрофа на Коматевско шосе

Катастрофа между кола и мотор блокира Коматевско шосе и в двете посоки. Инцидентът е станал малко по-рано тази сутрин, до "Еврохоспитал".  Автомобилът, който бил управляван от възрастен мъж е отнел предимството на моториста. Така се стигнало до сблъсъка, заради който движението е парализирано. Мотористът и другият водач са откарани в болница.

публикувано на 20.05.24 в 10:13

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

обновено на 20.05.24 в 09:06

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 09:05

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии, Медицинският университет,  Аграрният университет и ПУ "Паисий Хилендарски" се присъединяват към недоволството на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В..

обновено на 20.05.24 в 09:05