Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСлС пое разследването на авариралия влак


Екип от  Националната следствена служба се включва в разследването на инцидента с дерайлиралите вагони на Централна гара в Пловдив. Няма пострадали хора и опасност за населението Това увери главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов заяви, че е образувано досъдебно производство. Композицията е на фирма „Булмаркет Рейл Карго“ и е превозвала 2100 тона пропан-бутан от Сърбия за разпределителна гара-Пловдив.

Общото в случая с Хитрино от фактическа страна е, че водещият локомотив е същият, който е бил и при неприятния инцидент в Хитрино, заяви окръжният прокурор Румен Попов.

Главен комисар Николай Николов увери, че не е имало изтичане на газ, извършва се непрекъснат контрол върху средата.

Никаква опасност за служителите тук и за населението на град Пловдив, коментира комисар Николов.

Операцията по преместването на цистерните е рутинна. 

Веднага след като се извършат огледите, след разрешение от Прокуратурата, започваме максимално бързо да вдигнем тези локомотиви и двете цистерни, за да позволим пускането на движението. До този момент е ясно, че пробите за наркотици и алкохол на тримата машинисти са отрицателни. Малко по-рано днес Петър Ганев, управител на фирма „Булмаркет Рейл Карго“, заяви, че композицията е влязла в Централна гара-Пловдив с по-ниска от допустимата скорост. Тя се е движила с 35 километра в час от допустими 40 километра в час. Предполагаемата причина за дерайлирането на вагоните е счупена част на стрелката. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив заедно в Деня на ашурето

„Ашурето ни обединява и ни кара да се чувстваме заедно“ – около това послание се обединиха присъстващите от различни общности и религии в Деня на ашурето пред Джумая джамия в Пловдив. Празникът се отбелязва за 9-а поредна година. На традицията присъстваха областният управител Христина Янчева, заместник-кметът Савина Петкова, турският консул в..

публикувано на 16.07.24 в 13:43

Вечеря с дюнер прати четирима в Смолянската болница

Четирима души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на смолянската болница, след като са консумирали дюнери от търговски обект в близост до училище в кв. Райково.  Натровените- двама мъже и две деца на 12-и 17-годишна възраст, са потърсили помощ снощи в Спешното отделение. По думите на приелия ги д-р Момчил Хубчев те вече са в добро..

публикувано на 16.07.24 в 13:16

Шофьор-нарушител подхвърли столевка на пътни полицаи

Шофьор на „Мерцедес“ подхвърли 100 лева на първомайски полицаи, за да не го глобят за нарушение на Закона за движение по пътищата, но униформените го задържали.  Полицейският патрул, извършващ линеен контрол на пътя, забелязал колата да нарушава правилата за движение, докато преминава през кръстовище в града.  Полицаите последвали мерцедеса и го..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Прокуратурата разследва пожарите в Средна гора

След като беше загасен пожарът в Средна гора, пловдивската районна прокуратура започна разследване на причините за запалването на над 20 000 декара горски, земеделски и други площи в общините Хисаря, Карлово и Калояново.  Образувани са досъдебни производства, а към момента се разпитват свидетели и се извършват огледи. Ще бъдат назначени..

публикувано на 16.07.24 в 13:03

Изтеглят пожарните екипи от Средногорието

Напълно спокойна е обстановката в Средна гора при селата Иван Вазово, Михилци до Хисаря. През нощта не се е разгаряло нито едно огнище от пожарите, обхванали района през последните няколко дни.  Затова  започва изтегляне на екипите на пожарната , но на място за наблюдение остават доброволци от селата. Това съобщи пред Радио Пловдив главен..

обновено на 16.07.24 в 12:05