Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ние всички сме в дълг към Левски и заветите му

| обновено на 18.02.19 в 09:48
Снимка: БГНЕС

Думи в програма "Точно днес" за най-големия българин: На 18 и 19 февруари в България отбелязваме 146 години от гибелта на Апостола. Ние ви срещаме с Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски".

Васил Василев каза: Вече 150 години сякаш ние не разбираме какво ни е казал Апостола. Българското общество не е приело заветите на Левски в цялост. Те са националната идеология, която ни е абсолютно необходима, за да стъпим на здрава основа и да имаме морални ориентири в политиката, за да може държавата да върви напред. Това ни липсва. 

Ние от Комитета искаме да накараме политиците да разберат, че използването на заветите на Левски е крайно необходимо. Държавата ни е в криза, и за да излезе този силен народ от кризата ние имаме нещо, което е много силно, ние имаме заветите на Левски, те са 30 на брой, но те дават ясна представа за всеки случай как да се реагира. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивските художници с обща изложба "Рисунката"

Обща изложба "Рисунката" представя в петък вечерта Дружеството на пловдивските художници в залата на бул. "Цар Борис III Обединител" 153.   Сред авторите са не само членовете на дружеството, а и външни гости.  Творбите им могат да се видят до 13 април 2024 година.  Рисунката е в основата на всичко. Жест, светкавична..

обновено на 29.03.24 в 09:02

"Докато смъртта ни събере" е новата книга на Мира Папо

Новата книга на Мира Папо е озаглавена "Докато смъртта ни събере". В нея авторът издига своя глас като истински защитник на онеправданите и закрилник на различните и малцинствата.  Като изкусен притчов разказвач обаче тя фино преплита човешки съдби, разказва истории, прави аналогии , като преплита минало, настояще и бъдеще. Мира Папо представя..

публикувано на 29.03.24 в 05:54

Пловдив почита с концерт големия хоров диригент Крикор Четинян

80-годишнината на големия български хоров диригент Крикор Четинян ще бъде отбелязана с тържествен концерт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той ще бъде в Концертната зала на академията на 30 март,  началото е от 18 часа. Публиката ще чуе „Малка тържествена меса“ от Джоакино Росини в изпълнение на..

публикувано на 29.03.24 в 05:43

"Жени композитори" в музикално матине

Музикално матине "Жени композитори" с програма включваща произведения на жени композитори, ще дадат трио класически музиканти. Събитието ще се случи в петък, от 11ч, в пространството на Изкуствотека, в НБ "Иван Вазов".  В програмата творби от Мара Петрова, Мария-Терезия фон Парадис, Мелани Бони. Участват: Нина Сталева – флейта Павел Генов –..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Поетесата Светлана Николова представя "На раменете ми"

Поетесата Светлана Николова ще представи в Пловдив новата си стихосбирка „На раменете ми“ .  Премиерата е тази вечер в читалище „Възраждане“. Книгата е с печата на издателство „Изида“, като повечето стихотворения в нея са отличени с национални и международни награди. „ Бих искала да понеса на раменете си целия свят, но едва ли ще..

публикувано на 28.03.24 в 06:30