Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме 146-та годишнина от гибелта на Левски

| обновено на 19.02.19 в 08:10

В родния град на Левски Карлово продължават проявите, посветени на 146-та годишнина от неговата гибел. 

В църквата "Света Богородица", където е служил като дякон, ще бъдат отслужени архиерейска света литургия и панихида. На едноименния площад ще се състои митинг поклонение, който ще завърши с поднасяне на гирлянд, венци и цветя пред паметника на Апостола. Поклонението ще продължи с шествие до Националния музей "Васил Левски".

Днес трябва да си спомним, че Васил Левски е отдал своя живот за всички българи. И не трябва да продължаваме да се делим на леви и десни, а да се обединим всички и заедно да погледнем напред, заяви в интервю за Радио Пловдив Виктор Комбов.

Според него това е напълно възможно да се случи с младото поколение, което не е зависимо от стереотипи.

Благодарение на талантливите млади хора - България отново ще заблести. Както Васил Левски ни завеща, коментира още Виктор Комбов, който откри последната снимка на Апостола при командировка в Турция.

С поклонение пред паметника на Левски на централната алея на Бунарджика Пловдив ще почете 146-та годишнина от гибелта на Апостола. 

Слово ще произнесе Христо Христов от Общинския комитет „Васил Левски“. В церемонията ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общинския комитет „Васил Левски” - Пловдив и Комитет „Родолюбие”. Преди това в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.

В Пазарджик в храма „Св. Богородица” от 10,30 ч. ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола, а по обяд започва поклонение и поднасяне на цветя пред паметника на Апостола. Ученици от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт са подготвили спектакъл за подвига и величието на Левски. 

Цялото интервю с Виктор Комбов можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28