Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лекари се борят за живота на момче, пострадало по време на сеч

16-годишно момче от Смолян пострада тежко, след като дърво се стовари върху главата му. Инцидентът е станал в местността „Варадил“ край Смолян по време на сеч. 

Момчето е със средна телесна повреда - черепно -мозъчна травма. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Смолян, след което е приведен в лечебно заведение в Пловдив.

"Състоянието му бе доста сериозно, по пътя се е влошил, но е оставен в лечебното заведение с добри показатели. Не е изпадал в кома ", коментира шефът на Спешна помощ в Смолян д-р Велин Денев.

"По първоначална информация се касае, за извършване на частна сеч, а не за трудова злополука", коментира директорът на Инспекцията по труда в Смолян Емилия Даракчиева.


Още от категорията

До вечерта ВиК аварията в "Захарна фабрика" ще бъде отстранена

Амортизацията на стар, над 50-годишен етернитов водопровод е причина за крупната авария , довела до  заливането на малкото кръстовище между улиците „Петър Шилев“ и „Тиса“ в пловдивския квартал „Захарна Фабрика“, обясни главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов.  По думите  му, водното дружество няма отношение към случилото се,  а..

обновено на 27.11.20 в 14:15

Мария Караджова оглави Районния съд в Асеновград

Съдия Мария Караджова  встъпи официално в длъжността председател на Районен съд  – Асеновград, след като беше избрана на поста с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Мария Караджова благодари за доверието и изрази увереност за подкрепа по пътя на новите професионални предизвикателства.  Гост на церемонията беше председателят..

публикувано на 27.11.20 в 13:32

Пловдивската полиция "удари" търговци на контрабандни стоки

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стоки в Пловдивска област. През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления - Стамболийски и  Шесто РПУ са иззели над 5 000 къса цигари.   В Пловдив на кръстовище,  образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30-годишна жена, която..

публикувано на 27.11.20 в 12:31

НЗОК ще финансира допълнително МБАЛ "Св. Мина"

МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив ще получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид – това беше договорено на среща между заместник-кмета Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който пристигна в Пловдив. Професор Салчев уточни, че увеличаването на..

публикувано на 27.11.20 в 12:26

В Пловдив търсят онлайн медици за битката с COVID-19

Община Пловдив продължава да набира доброволци - медицински специалисти, които да се включат в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус. Желаещите могат да кандидтастват през електронен формуляр, качен на на сайта на общината.  Данните на се събират от дирекция „Здравеопазване“, откъдето ще разпраделят доброволците към общинските..

публикувано на 27.11.20 в 12:21