Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът прекрати делата по жалби на ромите от Войводиново

| обновено на 21.02.19 в 18:44

Административният съд прекрати производствата по искания на 17 жители от ромската махала на Войводиново. Те се жалват срещу кмета на Войводиново Димитър Тосев и срещу областната дирекция на полицията в Пловдив, че са били възпрепятствани от тях да влязат в жилищата си на 9 февруари.

От събраните доказателства при извършената от съда проверка е установено, че към настоящия момент нито един от двата административни органа, срещу които са насочени исканията, не извършва фактически действия по възпрепятстване на достъпа до жилищата на лицата.

Всяко едно от определенията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7 – дневен срок от съобщаването му на страните.

В средата на януари започна събарянето на 16 незаконно постройки в ромската махала. До обезлюдяването на ромската махала се стигна след протест на жители на Войводиново, които поискаха премахването на незаконните постройки. Протестът на хората се породи заради тежкия побой, който нанесоха двама роми на местен военен служител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлово спечели проект за подмяна на уличното осветление

Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост и  предвижда подмяна на съществуващото улично осветление в Карлово, Калофер, Клисура, Баня и в село Розино с нови 4945 LED лампи. Ще бъде изграден и Контролен център за мониторинг и управление на уличното осветление, като така ще се въведе пълна автоматизация чрез..

публикувано на 15.07.24 в 14:52

Младеж от София се удави в язовир край Ветрен

25 годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал в неделя. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и пожарникари, но се наложило и..

публикувано на 15.07.24 в 14:43

Авария остави три дни без вода селата Варвара и Ветрен дол

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен. Най-засегнати от..

публикувано на 15.07.24 в 14:16
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори движението между Първомай и Поповица

Две коли се сблъскаха челно на изхода на Първомай в посока Поповица. Заради катастрофата, която е станала малко след 13 часа, движението в частта Първомай - Поповоца е затворено. Създадена е организация и полицейски екипи пренасочват трафика към други възможни маршрути -  към АМ "Тракия" се преминава през селата Милево и Плодовитово, а към Пловдив –..

обновено на 15.07.24 в 14:10

Над 200 военни помагат за потушаването на пожарите в страната

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.  Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на пожарната, за да следят да..

публикувано на 15.07.24 в 14:06