Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Бачев с дебют при тежка загуба от Русия

Мъжкият национален отбор записа най-тежката си загуба в световните квалификации. В последното си домакинство в „Арена Ботевград“ тимът ни отстъпи на Русия с 60:104.

Дебют за България в този мач направи капитанът на Академик Бултекс 99 Васил Бачев, който остана на полето общо 4 минути.

Бившият капитан на пловдивските студенти Димитър Димитров започна в стартовата петица и за 24 минути игрово време се отчете с 6 точки и 2 асистенции.

За нашите Джейсън Уошбърн отбеляза 19 точки, 15 добави Павел Маринов.

Загубата бе седма за тима ни, който има и четири победи. Съперникът е с баланс 7-4 и запазва добри шансове за шампионата в Китай. В последния кръг от квалификациите в неделя България гостува на Босна и Херцеговина, докато Русия приема Финландия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07

Душан Керкез: Продължавам да твърдя, че Панатинайкос е фаворит

Старши треньорът на Ботев (Пловдив)   Душан Керкез даде пресконференция преди реванша с Панатинайкос. Ето какво заяви наставникът на "канарчетата" преди сблъсъка: "Панатинайкос има много класни футболисти. Това е отбор с много история. Имат много качество и от това, което чувам, водят в отбора още качествени футболисти. Не се плашим от Панатинайкос...

публикувано на 31.07.24 в 18:05

Панатинайкос кацна в Пловдив без трима титуляри

Отборът на Панатинайкос има сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Ботев (Пловдив). За реванша с “канарчетата” отпаднаха двама от основните футболисти на “зелените” – капитанът Шенкевелд и халфът Вилхена. “Детелините” проведоха последната си тренировка в Атина във вторник следобед, а днес ще кацнат в Пловдив. Очаквано извън битката под..

публикувано на 31.07.24 в 18:02

Промени в движението заради мача на „Ботев“ с „Панатинайкос“

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“  – Пловдив и ПФК „Панатинайкос“ – Атина, който ще се проведе на стадион „Христо Ботев“, се въвежда временна организация на движението от 18:00 ч. до 24:00 ч. на 01.08.2024 г., съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. В посочения часови диапазон, изцяло или поетапно, ще се спира движението..

публикувано на 31.07.24 в 13:39

Солени глоби за Ботев и Локомотив след дербито

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията за отборите и футболистите след края на втория кръг в efbet Лига. Двата отбора, които отнасят най-големи глоби са пловдивските Ботев и Локомотив, които играха един срещу друг на стадион „Христо Ботев“ (2:2). „Жълто-черните“ ще трябва да платят 8300 лева под формата на..

публикувано на 30.07.24 в 18:07