Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев откри нова частна зала за тенис на маса в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в тържественото откриване на нова зала за тенис на маса в учебно-спортен комплекс "Стоянстрой" в Пловдив. Той преряза лентата на съоръжението заедно със Стоян Сариев, който е основател и собственик на комплекса.

Специалната професионална настилка на новата закрита зала за тенис на маса е изградена със средства на Министерството на младежта и спорта. Отпуснатата сума е на стойност 30 000 лева. Така залата отговаря на най-новите европейски изисквания.

"Няма нищо по-добро от това частна езикова гимназия да има такъв комплекс. Аз също съм завършил езикова гимназия във Варна. Беше ми много трудно да тренирам. Тогава се занимавах професионално с лека атлетика. Беше ми трудно, защото нямах разбирането от много от преподавателите, за да може да се съчетават учебните занимания и професионалния спорт. Това е един пример как частните капитали могат да се включват в помощ на българското образование и на българския спорт. За това нямаше как да не откликнем и да се включим в подобен проект",  заяви Красен Кралев.

Учебно-спортният комплекс освен с тенис база, разполага и с възстановителен център, стая за почивка, лекции, прожекции и тактически анализи за състезатели. В този си вид базата е много удобна за провеждане на състезания и тренировъчни и предсъстезателни лагери. Кортовете са проектирани с възможност за провеждане на международни състезания. Два от откритите корта разполагат с постоянни трибуни за публика, предвидена е възможност за изграждане на временни трибуни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0

Отборите на Ботев (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от плейофната фаза на efbet Лига. Двата състава си поделиха по едно полувреме, но така и не съумяха да намерят път към скъпоценния гол. По този начин битката за баражното седмо място продължава да бъде изключително интересна. След нулевите ремита, навръх Гергьовден, позициите се..

публикувано на 07.05.24 в 00:35

Григор Димитров научи възможните си съперници за първия мач в Рим

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу победителя от двубоя между Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония) във втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро. Българинът е поставен под номер 8 в схемата и почива на старта. Димитров, който е 10-и..

публикувано на 06.05.24 в 17:54

Виктория Томова стартира с победа на турнира по тенис в Рим

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей в италианската столица Рим с награден фонд 5.5 милиона долара. Българката, която е поставена под номер 6 в схемата на пресявките, надделя над участваща с "уайлд кард" представителка на домакините Анастасия Абанато с 6:3, 6:1 за 78 минути...

публикувано на 06.05.24 в 17:52

Великденски размисли за Възкресението и Вярата

Навръх Великден и в празничното издание на предаването Клуб "Неделя" гостуваха  четири известни личности, които споделиха с аудиторията своите размисли за Празника на всички празници и какви мисли поражда той днес. С бившия Министър на културата и настоящ артдиректор на Драматичния театър в Пловдив Кръстю Кръстев, дойаена на социологията у нас проф...

публикувано на 06.05.24 в 17:46

Ботев (Пловдив) приема ЦСКА 1948 днес от 20:15 часа

Ботев (Пловдив) приема ЦСКА 1948 в среща от втория плейофен кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 20:15 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.  Преди дни на същия стадион Ботев записа исторически успех с 2:0 над ЦСКА – София пред близо 19 000 зрители. Тази победа и успехът в първия мач срещу „червените“ прати „канарчетата“ на финал за Купата на..

публикувано на 06.05.24 в 10:04