Продължава демонстрацията на машинно гласуване

| обновено на 24.02.19 в 07:55

В Областна администрация – Пловдив започна образователната кампания „Пловдив се учи да гласува“, която ще продължи два дни - събота и неделя.

Консултантски екип на инж. Александър Чобанов демонстрира, как за 15 секунди можеш да регистрираш своя глас за съответна партия и преференция. Машината прилича на банкомат и не позволява недействителни бюлетини и купен вот. 

Няма да е необходима тъмна стая, тъй като екранът е обърват към стената и никой друг няма видимост, освен гласуващия. 

Инж. Чобанов гарантира, че машината е защитена и хакерски влияния не са възможни. Той посочи, че не е оптимист за машинното гласуване, защото остава само една седмица за подписване на договор с ЦИК. 

Фирмата има готовност за евровота да достави 3000 машини и 100 резерва.

Това е началото на кампанията под мотото „Да научим България да гласува машинно“. 

Припомням, че с промените в Изборния кодекс се реши на изборите за Европейски парламент през м. май в секциите да има поне 3000 машини за гласуване.

Репортажът на Нели Бистрашка е в звуковия файл.


Още от категорията

Днес празнуват студентите

Полицейски екипи ще дежурят тази вечер и през нощта около питейните заведения в Пловдив и областта, където се очаква студенти да празнуват 8 декември. На предварителни срещи със собствениците и управителите им, както и с представители на охранителните фирми, от МВР са разменили контакти за бърза реакция при необходимост. Стриктно ще се следи в..

обновено на 08.12.19 в 09:23

В Пампорово пускат два лифта за студентския празник

За всички гости на курорта Пампорово от 9:00 до 16:30 часа ще работят Лифт номер 1 от Туристическия информационен център до Студенец и номер 2 от Студенец до връх Снежанка. Билети за двата лифта могат да се зкаупят от касите.  Цената за двупосочен билет за един лифт е 15 лв. за възрастен  и 8 лв. за деца от 7 до 11 години и 9 месеца. За..

обновено на 08.12.19 в 09:23

Биг бендът на БНР и звездни солисти с концерт в Дома на културата в Пловдив

Биг бендът на Българското национално радио с диригент  Антони Дончев  и звездните солисти  Крейг Бейли ,  Камелия Тодорова и Петър Салчев  ще представят тази вечер в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив проекта  "Made by Heart" . Оригинална музика, написана и аранжирана от  Крейг Бейли , дългогодишен водач и солист на Оркестъра на..

обновено на 08.12.19 в 09:23

Охранител почина след скандал с клиенти пред заведение в "Капана"

42-годишен охранител е починал след сбиване в заведение в квартал „Капана“.  Сигналът за скандала е получен около 3,10 ч. тази сутрин на спешния телефон 112, съобщават от пловдивската полиция.  Пристигналият на място патрул на IV-то Районно управление установил, че двама клиенти, са се скарали с двама частни охранители. Единият от клиентите..

обновено на 08.12.19 в 09:06

Засилен контрол по пътища и заведения за студентския празник

В навечерието на студентския празник много млади хора пътуват до различни места в страната, където са избрали за прекарат утрешния 8-ми декември.  Близо 3 хиляди студенти от всички краища на страната се очаква да пристигнат в курорта  Пампорово . Студентското парти започва днес и ще продължи и утре в специална шатра с площ 2 000 кв. м и капацитет 3 000..

публикувано на 07.12.19 в 16:36