Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лична мартеница за всеки от 800-те жители на Забърдо

Специално внимание от кмета на селото Валентин Черпоков

Всички жители на чепеларското село Забърдо ще получат специално изработени мартеници от кмета на селото Валентин Черпоков. В 10 часа пред кметството в селото той ще раздаде 800 мартеници, които са ръчно изработени от месец август миналата година до сега.

Във всяка мартеница е втъкано името на отделен човек от селото, съобщи Черпоков.

Мартеницата е пожелание за здраве от векове. С нея искам да покажа специалното си отношение към всеки един жител на Забърдо. Родопчанинът заслужава да има лично и специално внимание, защото животът в планината не е лесен. Зимата е тежка, а пролетта дългоочаквана. Затова искам да изразя това специално внимание към всеки човек в Забърдо, допълни още Черпоков. 

Снимка


Още от категорията

Надбавки за 70 000 деца в Пловдив, ако отпадне "доходът"

Семейство с едно дете от Пловдив получи отказ от детски надбавки заради надхвърляне на прага от 510 лева за получаването й с 25 стотинки на човек. „Това прозвуча като обида от страна на държавата, защото заради тези 25 стотинки едно дете ще бъде лишено от детски надбавки“ - сподели пред Радио Пловдив Митко Стоянов. По думите му, до..

публикувано на 20.10.20 в 12:15

Още няма противогрипни ваксини, а и едва ли ще стигнат

Очакваме противогрипните ваксини всеки момент, но още ги няма, каза  общопрактикуващият лекар д-р Кирил Еленски. Той уточни, че това са противогрипни ваксини, които са безплатни, и са за хора над 65 години със сериозни заболявания.  За такива случаи ваксините са препоръчителни, въпреки че са прогнозни, а не универсални, защото  все още не е..

обновено на 20.10.20 в 12:10

В Карлово обединяват отделения, за да има легла за Ковид 19

Каква е ситуацията с Ковид 19 в карловскита общинска болница в Карлово. Интервю с управителя д-р Христо Пелев .  На областния кризисен щаб за борба с Ковид 19 в Пловдив бе решено, че ще засили контролирането на мерките на всички нива.  Две са болниците в областта, където се лекуват болни с коронавирус, едната е в Асеновград, другата в Карлово...

обновено на 20.10.20 в 11:04

Трябва да има проверка за пътя на ваксините

Да се направи проверка  колко точно е брот на  противогрипните ваксини , как ще бъдат разпределени, защото това стига и до Комисията за защита на конкуренцията и   ако има  предварително уточнен брой ваксини, а той не е спазен, кой трябва да понесе отговорност затова , това предлага Димитрия Стайкова председател  на Регионалната фармацевтична..

публикувано на 20.10.20 в 10:28

И "Тренд" измери паритет между ГЕРБ и БСП

След два поредни месеца на спад в обществената подкрепа към основната управляваща партия и ръст при извънпарламентарната опозиция, през октомври се регистрира стабилизация на нивата от септември, ГЕРБ и БСП остават в практически паритет.  Това показван данни от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на..

публикувано на 19.10.20 в 15:37