Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През 2018г. отрядите на БЧК спасиха 18 души, бедстващи в планината

Над 24 000 социално слаби в пловдивска област са получили хранителни продукти през миналата година, като количеството храна е близо 1 тон – бе отчетено в годишния доклад на Областния съвет на БЧК - Пловдив. В редиците на червенокръстците действат 1200 души на територията на областта, като техният брой е нараснал с 30 души спрямо предходната година – отчете председателят на областния съвет д-р Петрония Карамитрева.

През годината доброволци са посетили в домовете им 40 възрастни социално слаби души и още 290 в домовете за стари хора.

Четирите отряда на Планинската спасителна служба към БЧК в Калофер, Карлово, Сопот и Пловдив са извършили през годината 17 спасителни акции, като е оказана помощ на 18 души. 60-те планински спасители охраняват Южна Централна Стара планина, Централна Средна гора и Северните Родопи, като разполагат с 4 спасителни бази и 2 спасителни кучета – сочи годишният доклад на хуманитарната организация.


Още от категорията

Ограничават трафика в една лента по АМ "Тракия" при "Траянови врата"

От 9:30 ч. до 16 ч. днес движението по магистрала „Тракия“ в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“ ще се осъществява в една лента.  Поради ремонт на пожароизвестителната инсталация и видеонаблюдението ще бъде ограничено преминаването по изпреварващата лента. Трафикът ще се пренасочва в активната.  От Пътната агенция призовават шофьорите да..

обновено на 04.08.20 в 14:03

204 новозаразени с КОВИД-19 у нас, 13 са в Пловдив

204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4 137 PCR теста, показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ.  Най-много са новозаразените в София - 51, следвани от Варна - с 42 и Добрич - с 19. В Пловдив те са 13, в Пазарджик – 8, в Смолян – 2.  От РЗИ - Пазарджик..

обновено на 04.08.20 в 14:03

Пожарникари гасят запалени боклуци и гуми край КАТ - Пловдив

След 13 ч. днес е получен сигнал за запалени отпадъци на ул. "Напредък" в Пловдив.  По предварителни данни, сред горящите материали, в района в близост до КАТ - Пловдив, има и автомобилни гуми, което е предизвикало задимяване, добавиха от противопожарната служба.  По тази причина на мястото са изпратени два екипа с огнеборци. Гасенето продължава и в..

публикувано на 04.08.20 в 13:58

Увеличава се жилищното строителство в Пловдивска област

През второто тримесечие на 2020 г. в Пловдивска област  е започнал строеж на 178 жилищни сгради със  766  жилища в тях, съобщават от Териториалното статистическо бюро- Юг. Стартирано е и изграждането на 5 административни сгради. Данните, в сравнение с първите три месеца на годината, показват почти двойно увеличение на  стоителстовото на..

публикувано на 04.08.20 в 13:41
Атанас Кръстев, лидер на КТ

КТ "Подкрепа" готви протест срещу италианска фирма

Регионален синдикат „Подкрепа“ подготвя голям протест пред италианска фирма за производство на електроника „Минипулс“ ООД в Пловдив за срещу дискриминация на синдикален принцип, това заяви председателят Атанас Кръстев.  Той ще се проведе през септември и в него ще се включат членове от различни браншове на организацията. Синдикалистите отправят и..

публикувано на 04.08.20 в 11:54