Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дързък хулиган бе арестуван заради нападение над полицаи

Инцидентът е станал късно снощи в ромската махала на Пазарджик , където шумно празненство със силна музика предизвикало намесата  на дежурен патрул. Униформените заварили многобройна компания, празнуваща на открито. 

Полицаите наредили спиране на гръмката музика, ограничаване на шума и другите прояви на групата, нарушаващи  обществения ред.  Всички участници се съобразили, с изключение на 24-годишен, вдимо пиян  младеж, който предизвикал шумен скандал. 

Той се нахвърлил срещу патрулните с крясъци и юмруци, изскубнал се и опитал да избяга, но бил бил бързо заловен и арестуван.  

Спрямо него е образувано бързо полицейско производство, случаят е поет от прокуратурата в Пазарджик. 


Още от категорията

Санкционират "Биовет" Пещера заради замърсяване

Регионалната екоинспекция в Пазарджик ще наложи административна санкция на завод "Биовет" в Пещера заради замърсяване на Стара река, причинило измирането на голямо количество риба.  Резултатите от направените анализи показват, че замърсяването е тръгнало от изхода на пречиствателната станция на предприятието.   Сигналът за замърсяването бе..

публикувано на 30.05.20 в 14:32

14 нови случая на коронавирус

През изминалото денонощие у нас са регистрирани 14 новия случая на коронавирусна инфекция при изследвани 1353 проби. Това каза проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за Covid-19.  От тях със състояние, което предполага лечение в болница, са четирима. Останалите 10 са на домашен стационар. Новите случаи са в..

обновено на 30.05.20 в 14:28

Тодор Попов иска общински данък върху земеделските земи

Кметът на Пазарджик Тодор Попов ще настоява държавата да даде правото на общините да въвеждат данък върху земеделските земи . Идеята е налогът да бъде един лев на декар, което ще подпомогне финансово общините, обясни Попов: "Земеделските земи в България повече от 90 процента са частни. Това е собственост, която генерира приход. Със земята вече се..

обновено на 30.05.20 в 14:28

Три пъти повече розов цвят е набран тази година

Към 21 май в четири области на страната - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Сливен има 4 600 хектара с маслодайна роза, от които са добити близо 3 000 тона розов цвят. Това сочи последният оперативен анализ на министерството на земеделието. Година по-рано по същото време у нас са набрани около 1000 тона. Тези данни са изненадващи на фона на масовите..

публикувано на 30.05.20 в 14:27
Празникът в Карлово през миналата година

Празник на розата в село Климент

Ритуалът "Розобер" - неизменна част от традиционния празник на маслодайното цвете в Карлово, се състоя в село Климент. Приветствие към стопаните на розови насаждения оправиха кметът на община Карлово Емил Кабаиванов и Царица на розата 2019 - Яна Цветкова, като им благодариха за това, че съхраняват поминъка на своя край. Кметът на Карлово поздрави шестте..

публикувано на 30.05.20 в 09:05