Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискутират бъдещето на културните пространства в Пловдив

| обновено на 07.03.19 в 08:22



Среща за бъдещето на културните пространства в Пловдив ще се проведе днес в дома на културата „Борис Христов“. 

Тя е по идея на кмета Иван Тотев и ще бъдат обсъдени галерията на "Детмаг Снежанка", новата галерия на пространството под стълбите на "Каменица", кино "Космос" и другите обекти с културна насоченост. 

Община Пловдив не е променила намерението си да превърне Гарнизонна фурна в парк. Дали това ще се случи ще се дебатира също на срещата. Участниците ще обсъдят и културния календар на Пловдив след 2019-та година. 

В звуковите файлове ще чуете кметът Иван Тотев и Снежана Фурнаджиева председател на Дружеството на пловдивските художници.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димът от сметището край Цалапица обгази Пловдив

Има превишаване на нормата на фините прахови частици във въздуха на Пловдив и Стамболийски, съобщи преди минути областният управител проф. Христина Янчева . Причината е горящото втори ден сметище край Цалапица. "При норма 50 единици фините прахови частици са 70 единици", съобщи проф. Янчева, като уточни, че останалите показатели са в норма.  Тя е..

обновено на 02.08.24 в 08:51

Продължава гасенето на сметището край Цалапица

Продължава гасенето на пожара на сметището край Цалапица, което се запали във вчерашния следобед.  Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в с. Цалапица. Около 22 часа снощи периметърът на огъня бе ограничен с помощта на булдозери.  На място е събрана тежка техника, която да започне „запръстяване“ на терена, съобщи..

обновено на 02.08.24 в 08:51

Локализираха пожара край Панагюрище

Пожарът между панагюрските села Баня и Оборище и град Панагюрище бе напълно локализиран късно снощи.  В овладяването на огъня участваха екипи от всички противопожарни служби в областта, горски служители и доброволци. В гасенето се включи и тежка техника от „Асарел - Медет“.  През цялата нощ на терен останаха дежурни екипи. Пожарът, който унищожи над..

обновено на 02.08.24 в 08:51

Пловдив чества 121 години от Илинденско–Преображенското въстание

Пловдив ще отбележи 121-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание с тържествена церемония пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България.  Монументът се намира в градинката до старите хали в район „Южен“.  В честването..

публикувано на 02.08.24 в 08:47

Мъж пострада при пожар в къща в Раковски

52-годишен мъж пострада при пожар в къща в Раковски. Той е с изгаряния на ръцете, съобщават от пожарната. Сигналът за горяща къща в кв. Генерал Николаево е подаден в  12:42 часа, в оперативния център при РДПБЗН – Пловдив.  Произшествието е ликвидирано с 3 пожарни автомобила от Пловдив.

публикувано на 02.08.24 в 08:17