Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Национално ТОЛ управление обещават, че сумата за три винетки ще бъде възстановена

Семейство от Пазарджик плати за една винетка 388 лева

От ТОЛ управлението съобщиха, че са постъпили 11 молби за възстановяване на суми за електронни винетки

| обновено на 07.03.19 в 16:24
Снимка: БГНЕС


Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

Един от случаите е на семейство Нанови, които на 2 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Без да закупят винетка, от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

В интервю за Радио Пловдив Димка Нанова разказа, че вече имат винетка, която е четвърта по ред закупена от семейството. Така семейство Нанова е платило за една винетка близо 300 лева и до момента

На 7 януари подадохме молба в Областно пътно управление в Пазарджик с  приложено извлечение от банковата сметка. След  като изчакахме отново проверихме в АПИ и ни казаха, че молбата е препратена към  Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, обясни Нанова

Те ни изпращаха някакви готови отговори. Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един, коментираха те.

Искаме да дадем гласност чрез медиите  и да може други хора, които са се опарили като нас да си възстановят парите, категорична е Нанова.

В Национално ТОЛ управление съобщиха , че са постъпили общо единадесет молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. 

Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата. 

Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени.
Случаят на семейството от град Пазарджик  е сред  подадените единадесет молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.

Историята на семейство Нанови от Пазарджик може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52

"Синя България" става съюз и се готви за предсрочни избори

С решение на коалиционния съвет "Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори. Това каза в пазарджишкото село Славовица съпредседателят на коалицията Вили Лилков.  Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на..

публикувано на 15.06.24 в 15:47

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 15.06.24 в 14:43

"Тепе Джамборе" променя движението в центъра на Пловдив довечера

Временна организация на движението по булевардите и улиците в центъра на Пловдив се въвежда днес заради провеждането на спортно-културен маратон „Тепе Джамборе“.  Между 18 и 21 часа участниците ще преминат по бул. „Руски“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Преслав“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Гладстон“ – при кръстовището с бул...

обновено на 15.06.24 в 14:43

Двама митрополити отслужват литургия на български в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний са на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщават от Българската патриаршия. С благословението на Негово Блаженство антиохийския патриарх Йоан Десети и по решение на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП),..

публикувано на 15.06.24 в 09:28