Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Национално ТОЛ управление обещават, че сумата за три винетки ще бъде възстановена

Семейство от Пазарджик плати за една винетка 388 лева

От ТОЛ управлението съобщиха, че са постъпили 11 молби за възстановяване на суми за електронни винетки

| обновено на 07.03.19 в 16:24
Снимка: БГНЕС


Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

Един от случаите е на семейство Нанови, които на 2 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Без да закупят винетка, от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

В интервю за Радио Пловдив Димка Нанова разказа, че вече имат винетка, която е четвърта по ред закупена от семейството. Така семейство Нанова е платило за една винетка близо 300 лева и до момента

На 7 януари подадохме молба в Областно пътно управление в Пазарджик с  приложено извлечение от банковата сметка. След  като изчакахме отново проверихме в АПИ и ни казаха, че молбата е препратена към  Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, обясни Нанова

Те ни изпращаха някакви готови отговори. Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един, коментираха те.

Искаме да дадем гласност чрез медиите  и да може други хора, които са се опарили като нас да си възстановят парите, категорична е Нанова.

В Национално ТОЛ управление съобщиха , че са постъпили общо единадесет молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. 

Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата. 

Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени.
Случаят на семейството от град Пазарджик  е сред  подадените единадесет молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.

Историята на семейство Нанови от Пазарджик може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организиця. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен дсравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.  Д-р Николай..

публикувано на 28.09.24 в 15:33

И днес пловдивчани ползват услугата „еЗдраве“

Кабинетът на РЗИ – Пловдив, който предлага услугата за сдвояване на мобилното приложение "еЗдраве" с електронното ни здравно досие, ще работи в днешната събота от 9 ч. до 14 ч. Причината е интересът на пловдивчани към тази услуга, съобщават от здравната инспекция. Само за 4 дни през тази седмица са се регистрирали 90 души.  Поради големия..

публикувано на 28.09.24 в 08:27

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19

Туристически поход до параклис от XIX в. Асеновград

Асеновград отбелязва днес Световния ден на туризма – 27 септември, с поход до параклис „Св. Димитър“. Сборният пункт е в 9.00 ч. в местността „Метоха“.  При желание на участниците маршрутът може да се удължи до връх „Кутра“, като ще се премине по стария римски път. Участъкът е лек и подходящ за деца, уверяват организаторите.  Служител от..

обновено на 28.09.24 в 08:19

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18