Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация пита кой е виновен Пловдив да няма Концертна зала

В открито писмо до министъра на културата Боил Банов и  медиите   заявява недоволството си  от забавянето на процедурата за обществена  поръчка и  изготвянето на инвестиционен проект за ремонт на Концертна зала.  

Според  членовете на Фондацията  липсата на  решение  повече от половин година след крайния срок  на обявената от МК процедура е недопустимо и абсурдно, а комуникацията  с него е нарушена.

От Фондацията настояват за незабавен отговор на въпросите кога ще бъде финализиран конкурсът, за да стартира ремонтът на Концертна зала Пловдив, както и кой е отговорен за забавянето.

Като аргумент за настояването представителите на Фондация „Дом за Пловдивската опера“  посочват,  че действията им са продиктувани от желанието  на  пловдивчани,  подкрепили с 15 000 подписа инициативата “Дом на Пловдивската опера“, за  да стане  факт ремонтираната сграда в Европейска столица на културата 2019 г..




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стефан Русинов ни среща с Китай в "Петното на Роршах"

На книжния пазар излезе книгата "Китай в 10 думи" на китайския писател  Ю Хуа, израснал в безпросветните времена на Културната революция, но впоследствие превърнал се  в един от най-четените китайски белетристи. Сред важните  за него теми са цензурата, корупцията, историята, патриотизмът,  обществото, литературата. Въпреки че книгата е написана..

публикувано на 03.06.24 в 09:39

В Смолян откриват изложба с илюстрации по "Диви разкази"

Изложба с илюстрации по „Диви разкази“ на Николай Хайтов ще бъде открита в залата на Държавния архив в Смолян. Експозицията включва илюстрации и творби дърворезба, представящи „Диви разкази“ през погледа на студенти и ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване..

публикувано на 03.06.24 в 06:37

Посланията на Ботевата поезия през погледа на съвременните поети

В  Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се объръщаме  към духовността, която злободневието често пренебрегва, но без която няма нас и няма утре! Отправяме този поглед към същественото, през поезията на Ботев, завещана ни, за да ни напомня всякога да останем будни!  Срещаме ви с писателя Цветозар Цаков,..

публикувано на 02.06.24 в 10:13

Разговор за предхристиянските вярвания в "Срещите"

Тази събота СРЕЩИТЕ ви предлагат разговор с Петко Атанасов за предхристиянските вярвания на българите.  Един изключителен период, който ни обяснява много. Слушайте.  Струва си.

обновено на 01.06.24 в 10:13

Широка лъка пее, свири и танцува

Смолянското село Широка лъка се готви да посрещне млади певци, музиканти и танцьори, които са се записали за участие в Националния фолклорен конкурс.  Той ще се проведе днес и утре,  а организатор е Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка". Конкурсът под наслов "Широка лъка пее, свири и танцува" се провежда за шеста поредна година..

публикувано на 01.06.24 в 09:02