Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

П. Деведжиева и Д. Каназирева питат кмета за парка в "Северен"

| обновено на 12.03.19 в 11:36

Общинските съветнички от различни партии Пепа Деведжиева и Дани Каназирева искат отговор от кмета за скандала със сечта в парка зад хотел „Санкт Петербург”

Реакцията им е заради  протеста на  жителите от района, които са са притеснени, че се готви застрояването на парка или поне частните 18 дка от него, казва съветничката от РБ Пепа Деведжиева. В съседство има детска градина и училище и нуждата от парк там е безспорна, освен това в новите жилища има много семейства с малки деца, изтъква  тя.  Затова настоява кметът Иван Тотев да отговори  какво управленско решение ще вземе общината в така създалата се ситуация. 

"Има ли заявени строителни намерения от страна на собственика, който е фирма с 2 лв. капитал?", пита общинската Деведжиева и настоява за незабавен писмен отговор. 

"Общината трябва да запази терена на ул „Сава Муткуров“ за парк, гражданските протести са напълно справедливи !"  – реагира с официална позиция по темата и лидерът на „Съюз за Пловдив Дани Каназирева.  

Този терен е апортиран от общината в скандалното дружество „Пълдинтур инвест“, чрез което Георги Гергов получи контрол над Панаира, част от Стария град и редица други имоти. След това обаче холдингът е продал имота на на фирмата "Парадайс гардън резидентс", която сега иска да строи– казва Дани Каназирева. 

По думите и  „тази класическа схема за ощетяването на града е направена с благословията на Община – Пловдив“.  

За сесията тя  внася питане до кмета за всички подробности около сделката. 


Още от категорията

21 месеца затвор за пияния шофьор, заспал на светофар

1 година и 9 месеца затвор получи пияният и дрогиран шофьор, който бе хванат да управлява Маздата си на 17 февруари в Пловдив.  Тогава 37-годишният мъж бе заловен от полицейския патрул, след като не реагирал на зелен светофар на кръстовище и бил почти заспал в колата си.  Дрегерът отчел положителен тест за употреба на опиати и алкохол.  Тъй като..

публикувано на 20.02.20 в 18:20

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.02.20 в 17:15

"Зелена зона" облекчава трафика в Пловдив

Въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив има за цел да облекчи трафика и паркирането. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Заместник-кметът по транспорт и председател на комисията Тодор Чонов запозна присъстващите с основните идеи в проекта, който вече се разработва и предстои..

публикувано на 20.02.20 в 17:11

Наркопласьорите, хванати с кило хероин, остават в ареста

Това реши Пловдивският Окръжен съд за 56-годишният Димчо Стоилов и 47-годишната Цветанка Дутова, които вече са с постоянна мярка задържане под стража. Двамата бяха задържани преди 4 дни в град Съединение, след като в автомобила, с който са се движили беше открит 1 кг. хероин. Според съдебните изчисления наркотикът е на стойност над 50 хил. лв,..

публикувано на 20.02.20 в 16:35

Отново арести за разпространение на дрога в пловдивски училища

Продължава акцията на пловдивската полиция срещу разпространението на дрогата в училищата и в районите около тях. Само за ден пловдивските полицаи образуваха 5 бързи производства за  употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в Пловдивска област. По време на..

обновено на 20.02.20 в 14:50