Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разследват кмета на Стрелча за злоупотреба с власт

| обновено на 12.03.19 в 13:07

Полиция и прокуратура разследват кмета на Стрелча Стойно Чачов за принуда и злоупотреба с власт.

Сигналът е подаден от бивш вече служител на общината в Областната дирекция на полицията в Пазарджик – съобщи на брифинг говорителят на Главния прокурор – Румяна Арнаудова. 

Според него в началото на август 2016 г. кметът повикал на среща 17-те общински служители и ги накарал да подадат заявления за назначаване и за напускане, но без дата. 

Жалбоподателят е освободен наскоро по този начин – съобщи Арнаудова. Според него общинските служители подали заявленията, защото се страхували да не бъдат освободени.

Полицаи и прокурори претърсват сградата на общината, за да открият въпросните заявления. Засега документи не са открити, но служителката на деловодството и други 14 служители потвърждават в свидетелските си показания, че такива заявления са били подадени от тях. 

Утре наблюдаващият прокурор ще вземе решение за ангажиране на наказателна отговорност на кмета на Стрелча, каза още прокурор Арнаудова. Според нея дори и да не се открият документите престъплението може да се докаже чрез свидетелски показания. 

По случая засега няма задържани, но предстои прокуратурата да прецени следващите си действия.

Арнаудова допълни, че за престъплението принуда и злоупотреба с власт Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор.


Още от категорията

Фенове на Локо блокираха за няколко минути централен булевард

Фенове на Локомотив Пловдив блокираха за няколко минути около 19 ч. централния пловдивски булевард "Цар Борис Трети Обединител". Движението бе спряно и в двете посоки за няколко минути.. Привържениците протестират срещу действията на кмета Здравко Димитров. "Зико - кмет или фен? Оставка", бе написано на два транспаранта, които бяха опънати от фенове на..

публикувано на 19.02.20 в 20:02

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 19.02.20 в 16:12

Проверките за горене на гуми и задимяване стигнаха до "Шекера"

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив  стартира серия проверки срещу нерегламентираното горене на гуми и различни отпадъци в Шекер махала в район „Северен“.  Те ще се осъществяват съвместно с представители на полицията и на общинския инспекторат. Инспекциите ще се извършват внезапно, включително и през почивни дни...

публикувано на 19.02.20 в 16:05

Открити са телата на изчезналите под връх Ботев баща и син

В местността Паниците край Калофер бяха открити телата на изгубилите се под връх „Ботев“ баща и син от Стара Загора.  В същата местност беше паркирана и колата, която двамата оставят, за да започнат подхода си към върха, каза кметът на Калофер Румен Стоянов:  "Тръгва един калоферец да ги търси. И ги намира. Това е точно водохващането на..

обновено на 19.02.20 в 15:49

Пловдив се преклони пред подвига на Апостола на свободата

Пловдивчани почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски. В словото си, посветено на 147-ата годишнина от гибелта на великия българин, заместник-председателят на общински комитет „Васил Левски“ Павлина Николова заяви, че българинът носи святото име на Васил Левски в сърцето си и най-големият неразрушим паметник на незабравата е..

обновено на 19.02.20 в 15:48