Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват кмета на Стрелча за злоупотреба с власт

| обновено на 12.03.19 в 13:07

Полиция и прокуратура разследват кмета на Стрелча Стойно Чачов за принуда и злоупотреба с власт.

Сигналът е подаден от бивш вече служител на общината в Областната дирекция на полицията в Пазарджик – съобщи на брифинг говорителят на Главния прокурор – Румяна Арнаудова. 

Според него в началото на август 2016 г. кметът повикал на среща 17-те общински служители и ги накарал да подадат заявления за назначаване и за напускане, но без дата. 

Жалбоподателят е освободен наскоро по този начин – съобщи Арнаудова. Според него общинските служители подали заявленията, защото се страхували да не бъдат освободени.

Полицаи и прокурори претърсват сградата на общината, за да открият въпросните заявления. Засега документи не са открити, но служителката на деловодството и други 14 служители потвърждават в свидетелските си показания, че такива заявления са били подадени от тях. 

Утре наблюдаващият прокурор ще вземе решение за ангажиране на наказателна отговорност на кмета на Стрелча, каза още прокурор Арнаудова. Според нея дори и да не се открият документите престъплението може да се докаже чрез свидетелски показания. 

По случая засега няма задържани, но предстои прокуратурата да прецени следващите си действия.

Арнаудова допълни, че за престъплението принуда и злоупотреба с власт Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тръгва нова линия между Карлово и Калофер от 1 април

Нова автобусна линия по направление Карлово – Калофер – Карлово тръгва от 1 април, съобщи пред Радио Пловдив кметът на Ботевия град Драгомир Боев.  Тя ще вози пътници всеки работен ден от Карлово до Калофер в 11 часа, а връщането от Калофер до Карлово е от 12.10 часа. "Линията е много удобна, защото обичайно калоферци пътуват сутрин в 8.30 ч...

публикувано на 29.03.24 в 13:48

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа . Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските. Кукленско шосе пък се очаква да бъде завършено след 45 дни и да поеме трафика от..

обновено на 29.03.24 в 13:44

Осигуриха 1,3 млн.лв. за емблематичните културни събития в Пловдив

През 2024 Фондация „Пловдив 2019“ ще инвестира 1 300 000 лв. в големите събития на града.  Управителният съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ е гласувал увеличение с 300 хиляди лева на бюджета на програма „Фестивали и големи събития“ в Пловдив, като по това перо за тази година се отделят общо 1 милион и 300 хиляди лева. За нея бяха получени..

обновено на 29.03.24 в 13:43

Земетресение стресна Девин и околността

Три земетръсни труса се усетиха тази сутрин в Девин. По думите на кмета първият трус е усетен към 8:30 часа, последвал и втори, като и двата са били доста силни. Малко преди 9:00 часа е имало и трети трус, но доста по-лек.  По данни на Националния Институт по геофизика, геодезия и география на БАН  трусът е регистриран в 08:38 ч. със сила 3,8 по..

обновено на 29.03.24 в 13:42

Тийнейджър е с опасност за живота, с мотора си блъснал кола

16 годишно момче е в тежко състояние  и с опасност за живота след като управляваният от него мотоциклет се е блъснал в автомобил между Първенец и Храбрино. Младежът е неправоспоспособен, а моторът му е бил с прекратена регистрация, съобщават от полицията. Шофорът на колатата, в която се е ударил, е на 34 години, тестван е с дрегер и..

публикувано на 29.03.24 в 13:37