Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Напрежението било заради шумно дъвчене на дъвка и мляскане по време на контролна в час

Пререкания заради дъвка между гимназистки от Пловдив завършиха с бой и порезна рана

Десеточкалсичките не са имали предишни конфликти, дори били приятелки

| обновено на 14.03.19 в 13:21

Педагогически съвет в гимназия „Св. Климент Охридски“ в Пловдив, насрочен за следващия четвъртък, ще решава какви наказания да наложи на двете десетокласнички, които се сбиха вчера.  Регионалното управление по образованието също ще на прави проверка по случая.

Случаят бе съобщен от полицията днес, а сбиването се разследва от служители на Второ районно управление на полицията. 

Сигналът е постъпил от спешен медицински кабинет в УМБАЛ „Св. Георги“, където едно от момичетата е било прието с порезна рана на гърба. След преглед девойката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота. 

Скандалът започнал в час, където по време на контролно една от десетокласничките дъвчела дъвка шумно и мляскала. Това подразнило съученичката й, която се оплакала, че не може да чуе въпросите за контролното упражнение. 

Пререканията между двете продължили и през следващите часове и ескалирали в сбиване по обед, съобщи директорът на гимназия "Св. Климент Охридски" Здравко Димитров. По данни на разследващите полицаи при физическата разправа едното момиче е намушкано  в гърба с твърд предмет. 

Началникът на РУО Иванка Киркова добави, че нападателката е поискала от столовата ножа, с който "да си обели ябълката".

Под наблюдението на Районната прокуратура е образувано  до съдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи  и инспектор „Детска педагогическа стая“ от районното управление.

Преди този случай момичетата не са имали конфликти помежду си, дори били приятелки. И двете дошли в това училище мината година и не са от Пловдив, каза още директорът на гимназията Здравко Димитров.

Снимка

Още от категорията

В Пловдив ще отворят врати 3 лаборатории за Ковид-19

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев днес се очаква да бъдат одобрени 3 референтни лаборатории за тестови изследвания на коронавируса.  Лабораториите ще са  в УМБАЛ “Свети Георги“, УМБАЛ“Каспела“ и УМБАЛ“Пълмед“. Това съобщи областният управител и председател но Областният кризисен щаб Дани Каназирева. Припомняме, че  преди..

обновено на 10.04.20 в 13:25

Чистят Асеновград за Великден

Започва предвеликденско машинно метене и миене на улиците в Асеновград. Акцията е планирана за понеделник и ще стартира от бул. "България"и централните улици "6-ти януари", "Марица", "Александър Стамболийски""Съединение", "Васил Левски".  Почиствнето ще продължи и с второстепенните улици и кварталите Горни и Долни Воден, съобщиха от градската..

публикувано на 10.04.20 в 13:04

„Заедно срещу COVID-19“ събра 120 000 лева в Пловдив

Повече от 120 хиляди лева дариха досега фирми и граждани в кампанията „Заедно срещу COVID-19“ на община Пловдив.  Средствата са необходими за осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти, животоспасяваща медицинска апаратура и лекарства за общинските здравни заведения, както и за патронажна грижа за най-уязвимите групи в обществото...

публикувано на 10.04.20 в 12:55

Над 330 000 лева дарения за битката срещу Ковид-19 в Асеновград

332 хиляди лева е стойността на постъпилите дарения в община Асеновград за борба с коронавируса към днешна дата.   300 хиляди лева от тях са преведени на болницата, за да бъдат закупени необходимите предпазни средства, консумативи и медицинска апаратура.  Директорът на здравното заведение д-р Иван Червенков е поръчал апаратура, консумативи и..

публикувано на 10.04.20 в 12:33

Трябва план "Маршал" за Пловдив след кризата

Община Пловдив ще поиска държавно финаисиране за оборудване на болниците „Свети Мина“ и Свети Пантелеймон“, които са определени за приемни за болни от коронавирус, съобщи в интервю за Радио Пловдив заместник-кметът по общинската икономика Илия Кирчев. Това се налага след отказа на Общинския съвет да одобри това оборудване да се закупи от..

обновено на 10.04.20 в 12:27