Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица на победа от полуфиналите в НВЛ

Марица (Пловдив) разгроми гостуващия Перун (Варна) с 3:0 (25:15, 25:10, 25:10) след едва 47 минути игра в първия мач от четвъртфиналната серия между двата тима в Националната волейболна лига. Така шампионките поведоха в плейофа с 1:0 победи и са само на един успех от класиране за полуфиналите.

Той може да дойде още днес, 14 март (четвъртък), когато отново в зала Колодрума от 18:00 часа ще проведе втората среща от серията, в която формално домакин ще е съставът от Варна.

Треньорът Иван Петков даде почивка на много от основните си състезателки. Въпреки това в първия гейм не се получи интрига и домакините в лежерно темпо наложиха надмощие. Александра Миланова оглави нападението и поведе отбора към крайното 25:15, оформено с атака през центъра на Виктория Григорова.

Във втората част се развихри Мирослава Паскова в атака и на сервис и отбеляза седем точки за разгромното 25:10. Отново Григорова зарадва феновете с последната точка в гейма, този път от блокада. Гостенките не намериха начин да се противопоставят успешно на пловдивчанки и през третата част. Жълто-сините отново дръпнаха далеч напред в резултата, а Добрина Христоскова затвори мача с красив ас за 25:10.

Мирослава Паскова стана топреализатор на срещата с 13 точки за победителките. Александра Миланова добави 11, а Добрина Христоскова – 10. Разпределитеката Мирела Шахпазова впечатли с пет аса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев Враца - Локомотив Пловдив 0:0

Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив) не успяха да се победят и завършиха 0:0 на стадион "Христо Ботев" във Враца. В първите 20 минути от началото на срещата двата отбора като че ли се надлъгваха, но не успяха да създадат интересни ситуации. В 26-ата минута домакините от Ботев (Враца) изпълниха ъглов удар, но вратарят на пловдивчани Мартин Луков изби..

публикувано на 18.10.24 в 21:52

Ботев Пд проявява интерес към Серкан Юсеин

Ботев Пловдив проявява интерес към национала Серкан Юсеин. Халфът е част от селекционния списък на треньора на жълто-черните Душан Керкез.  Причината е, че в края на летния трансферен прозорец клубът продаде на ЦСКА Джеймс Ето‘о. А преди паузата в шампионата друг основен играч от средата на терена – Антонио Перера, получи контузия. А възстановяването на..

публикувано на 18.10.24 в 18:13

Любослав Пенев: "Благодаря на всички футболисти на Локомотив"

Треньорът Любослав Пенев благодари на футболистите на Локомотив (Пловдив) за съвместната работа и пожела успех на отбора и на феновете с изявление до БТА. Пенев пое Локомотив (Пловдив) преди началото на настоящия сезон, но преди седмица от клуба обявиха, че започват преговори за прекратяване на договора му, а за временен наставник беше назначен Христо..

публикувано на 18.10.24 в 18:09

Васил Гърков ще замести временно Христо Златински

ПФК Локомотив Пловдив избра кой да замести временно Христо Златински. Както е известно, специалистът води в момента представителния отбор на черно-белите и няма възможност да работи пълноценно и с дублиращия тим. Поради тази причина бе определен Васил Гърков да застане временно начело на втория отбор. Младият наставник проведе вече и първа тренировка с..

публикувано на 17.10.24 в 18:04

Отличиха медалистите от пловдивските клубове

54-ма световни и европейски медалисти от пловдивските клубове получиха грамоти от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов като признание за постигнатите спортни постижения през годината. Наградени бяха и техните треньори. Това се случи на организирана от Община Пловдив церемония, която се проведе в Дом на културата „Борис Христов“...

публикувано на 17.10.24 в 17:23