Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РУО ще направи проверки за проблемите с агресията

На работна среща директорите на училища ще обсъдят въпросите на агресивното поведение

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив разговор с Иванка Киркова – началник на РУО по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

След побой между две ученички завършил с намушкване има пострадала десетокласничка в пловдивското СУ "Св.Климент Охридски". Предстои педагогическият съвет да реши какви наказания да бъдат наложени на двете момичета следващата седмица на март. 

Жалко е това, което се случва. Едва ли училището може да компенсира това, което трябва да даде семейството, каза Киркова. По думите й педагозите се задъхват в тази битка за икореняване на агресията.

Киркова каза още: Родителите имат все по-малко време да общуват с децата си. Друг фактор, който помага за повече агресия сред децата е виртуалната реалност. Ще бъде проведен педагогически съвет в СУ "Св.Климент Охридски" и те ще решат как точно да бъдат накази двете ученички. Едва ли една дъвка е проблемът, но тя е била капчицата, която е преляла чашата. Не смятам, че следваща седмица е късно да се вземе решение как да се процедира. 

Има назначени пегогически съветници и психолози в повечето училища в Пловдив и областта, те са над 150 специалисти, но явно има нужда от още колеги да работят в училище. 

Още от категорията

ОбС смени управителя на Онкологичния център в Пловдив

С 34 гласа за, 10 против и  4 въздържали се Пловдивският общински съвет прие прредложението за смяна на управителя на Комплексния онкологичен център в Пловдив.  След продължителни дебати, по време на които групите на БСП и Демократична България заявиха, че ще гласуват против предложената от Кауза Пловдив смяна, мнозинството реши временно..

обновено на 16.04.21 в 17:25

Партиите на протеста правят в НС това, за което са избрани

Партиите на протеста, които са представени в 45 НС започват нещата, за които бяха избрани. И едно от тях е ревизията на правителството на Борисов, но не само на него, а и на всички управлявали в последните 10 години, каза в интервю  за Радио Пловдив политологът Петър Чолаков. „Реваншизмът крие опасност, но българското общество изказа сериозни..

публикувано на 16.04.21 в 14:51

Българският щам на COVID-19 се проучва, третата вълна е в пика си

Имунологът д-р Цветелина Великова не определя като  изненада съобщението на PFIZER, че най- вероятно ще е нужно поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19, както и необходимостта от реимунизации всяка година.  "Това се говореше още в началото на пандемията, тъй като вирусът е странен и изменчив, потиска имунната система, като имунитетът..

публикувано на 16.04.21 в 14:12

T MARKET България увеличи пазарния си дял с ръст на приходите от 22,2%

През 2020 г. MAXIMA GRUPĖ продължи да се разширява извън Прибалтика и успя да увеличи пазарния си дял в България и Полша със значителен ръст на приходите съответно от 22,2% и 13,7% като същевременно запази силни показатели на ефективност на приходите „LFL“ (при непроменена база от магазини) от 5,6% в България и 4,9% в Полша. „2020 г. бе..

публикувано на 16.04.21 в 10:47
Източният вход на ул.

Заменят дървета с ремонта на квартална улица в Пловдив

Вася Трачева, слушател на Радио Пловдив, ни потърси след като на улицата, на която живее, е започнал ремонт, предвиждащ смяна на пътната настилка и подновяване на тротоарите. Сигналът ѝ е свързан с това, че на малката квартална уличка "Братя Свещарови" в Пловдив  са премахнати няколко дървета, като на тяхно място са положени плочки за тротоар и не е..

публикувано на 16.04.21 в 10:27