Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В подкрепа на децата със синдром на Даун

| обновено на 21.03.19 в 10:40

Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе утре от 18,30 часа в залата на Регионалния иторически музей. 

Той е в подкрепа на децата със синдром на Даун. 

В инициативата ще се включат 10 талантливи музиканти, възпитаници на Пловдивското и Софийското музикални училища

Концертът е под патронажа на почетния консул на Германия в Пловдив - д-р Мариана Чолакова, а в входът е с дарение от 10 лева. 

21 март е Международният ден на хората със синдром на Даун. На този ден освен другите събития, всички, които подкрепят кампанията се обуват с шарени чорапи. Мотото й е „Светът е шарен“ и, обувайки цветни чорапи изпращаме посланието „Аз приемам“. 

В програма "Точно днес" разказва Надежда Тодорова, един от организаторите на благотворителния концерт, който е на 22 март в Пловдив.

сем.Тодорови

За нас, като родители на Вяра, 21 март е и скъп семеен празник, който с радост честваме със и заради нея, коментира Надежда Тодорова, член на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун.

Събраните средства ще бъдат използвани за различни дейности в подкрепа на децата и младежите със синдром на Даун в България.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В "Срещите" за войната и мира

В далечната 1932 г. Айнщаин в писмо пита Фройд защо човечеството не може да се избави от обречеността на войните.  Фройд се очудва защо ученият толкова много се възмущава от войната и отговаря: "Та, тя - войната, изглежда природно заложена, добре обоснована биологически, на практика почти неизбежна". Но завършва писмото си така: "Всичко, което..

публикувано на 14.06.24 в 10:51

"Да обичаш Гершуин" с Хилда Казасян и Васил Петров в Пловдив

Концертът „Да обичаш Гершуин“ с Хилда Казасян и Васил Петров ще звучи под звездите в лятно кино „Орфей“ - Пловдив.  Новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със звездни музиканти идва премиерно на 21 юни. Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат Теодосий Спасов – кавал и джаз певецът Васил Петров, както и..

обновено на 14.06.24 в 08:59

Изправени пред войната - "Европейски диалози" в Пловдив

„Европейските диалози“ са поредица от кръгли маси, които събират интелектуалци, хора на изкуството и писатели в София и Пловдив на тема „От Балканите до Черно море: европейски наследства, идентичности и траектории“. Каква европейска история споделяме? Какви са културните характеристики и политическите разкази, които оформят и поддържат..

обновено на 14.06.24 в 08:23

Среща със Стефан Цанев в програмата на "Пловдив чете"

Среща-разговор с писателя Стефан Цанев и представяне на новата му поетична книга „Небесна гледна точка“ ще се състои в Лятно кино „Орфей“.  Модератор на събитието, което се осъществява в рамките на ХХII-то издание на литературния фестивал „Пловдив чете“, е Николай Колев.  Участва и актьорът Стефан Попов.  "Не четете тази книга – ще ви..

обновено на 14.06.24 в 08:23

Даниела Панайотова с дебютна изложба в галерия „Капана“

Даниела Панайотова представя дебютната си изложба в галерия „Капана“. Тя е озаглавила експозицията „FREQUENCY“/ ЧЕСТОТА и включва 30 живописни платна, рисунки в различни техники и експерименти в сферата на концептуалното изкуство, като преобладават големите формати. Основна тема в изложбата е промяната във всеки един аспект на думата, която..

публикувано на 14.06.24 в 07:36