Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

Самостоятелно ще се явят от Демократична България, България на гражданите, като само СДС и ГЕРБ ще са заедно

Петър Чолаков

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС. 

Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за водач на листата. Повече от разговора с политолога доц. Петър Чолаков.

Той каза, че според него с наближаването на изборите темата с имотите на част от представителите на ГЕРБ се поставя на дневен ред, защото има доста сериозни обществени настроения срещу подобен род сделки. 

Разбира се, Цветан Цветанов каза, че всичко е законно, но това ще донесе настроения към ГЕРБ, защото той е председател на щаба на партията, каза още доц. Чолаков. Той обаче смята, че този скандал няма да се задълбочи.

ГЕРБ и СДС отиват заедно на избори: Няма как да се приеме еднозначно тази новина. Дори от Демократична България заявиха, че няма да търсят съюз с ГЕРБ. Не е тайна например, че избирателите на ДСБ категорично не желаят сътрудничество с ГЕРБ, и това е разделителната линия в дясното.

БСП с водач Елена Йончева: Това е името, на което са заложили от централата и то е удачно. Йончева е разпознаваемо име, има репутация на разследващ журналист. Това, че тя е взимала пари от офшорни фирми, за финансиране на своите фирми,тази камапания се обърна срещу тези, които я направеха, и по този начин я героизираха в очите на членовете и симпатизаните на БСП. Аз имам по различно становище за Сергей Станишев по повод на това защо участва в листата. Той спечели и успя да мобилизара подкрепа в БСП, и се очерта като алтернативен център на власт в партията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Икономическият оптимизъм за България се отлага с две години

При годишна инфлация от 3% очевидно не можем да кандидатстваме нито тази, нито слдеващата година за еврозоната, а след скандалите в управлението мисля, че и Шенген трябва да го забравим, така че п редлагам да отложим големия оптимизъм за България за 2026- 2027 година. Това сочи анализ на макроикономиста рпоф. Боян Дуранкев, направен в предаването..

публикувано на 30.04.24 в 16:19
Тома Белев

По корупционната магистрала се движат партиите на статуквото

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства.  Това е едната гледна точка към определяните като скандални промени в Закона за насърчаване на..

публикувано на 30.04.24 в 16:16

Броят на бежанците от Украйна у нас е като в началото на войната

Броят на украинските бежанци, които пристигат в Пловдив, бягайки от войната в Украйна, в момента е същият, както от началото на конфликта. Всеки ден от 3 до 5 семейства идват в нашия хуманитарен център само с един куфар и дете в ръце, обясни за програма "Точно днес" Наталия Елис, председател на фондация  „Юкрейн Съпорт енд Реноватион“. Според нея..

публикувано на 30.04.24 в 10:22

Подготовката за изборите 2 в 1 в Пазарджик върви добре

Подготовката за предстоящите избори за европарламента и за народни представители за 50-то НС у нас върви нормално. Формирани са всички секции на територията на Пазарджик, като те общо са 350, без секциите в специализираните учреждения и подвижните СИК. Това съобщи в предаването "Точно днес" Антони Върбев , председател на 13-та РИК Пазарджик.  Вече..

публикувано на 30.04.24 в 10:22

Твърдите електорати ще изнесат битката на предстоящия вот

Разочарованието на българите от политическите събития през последните месеци, се оказва определящо за начина, по който сега те гледат на политическата ситуация у нас.  Това сочат данните от национално представително изследване на социологическа агенция Екзакта, проведено в периода от 11 до 18 април чрез пряко интервю „лице в лице” сред 1020..

обновено на 30.04.24 в 09:44