Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва делото срещу кмета на Септември Марин Рачев

Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по делото срещу кмета на Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери преди да поеме управлението на общината. 

Обвинението е за периода 2005-2006 година, когато като едноличен търговец на горива Рачев в укрил данъци в размер на 115 хиляди лева. 

Данъците, за които кметът на Септември е обвиняем, са признати за дължими на последна съдебна инстанция, но до момента все още не са платени на държавата.

Допълнителната счетоводна експертиза по делото също подкрепи заключението  на направената преди време данъчна ревизия. 

Процесът е във финална фаза с очакване за произнасяне на присъда.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите

Областният управител на Пловдив Христина Янчева обяви бедствено положение в общините Хисаря и Калояново.  Мярката се въвежда, за да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  Сърнегор и Отец Паисиево. В документа се посочват и конкретните мерки, които ще бъдат предприети от кметовете на съответните..

публикувано на 12.07.24 в 16:00

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-а авиобаза в Крумово се включиха в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора . Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, Община Калояново, и село Михилци, Община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 ч от авиобазата и ще подпомагат действията на..

обновено на 12.07.24 в 15:54

ЕГ "Пловдив", Хуманитарната и ЕГ "Иван Вазов" пак са най-желани в Пловдив

Най-много седмокласници искат да учат английски език в Езикова гимназия "Пловдив" . Подадени са 1238 заявления за първо класиране точно в този профил, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.   Тя уточни, че в желанията на учениците следват Хуманитарни науки с английски език в Хуманитарната гимназия и ЕГ..

публикувано на 12.07.24 в 15:51

Огън бушува в труднодостъпен район в Родопите

Пожар гори в труднодостъпен горски масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните.  Пожарът е низов. Горят сухи треви и храсти. Все още не се знае какъв периметър е обхванал огънят. Изпратени са два екипаогнеборци. Към екипите от пожарникари са се присъединили и служители на Държавно горско стопанство – Славейно, и доброволци от селата Сливка,..

публикувано на 12.07.24 в 15:46

Оставиха в ареста двама трафиканти на мигранти от Сирия

Двама мъже, на 28 и на 30 години, получиха мярка за неотклонение "задържане под стража"  от районния съд в Карлово. Те са привлечени като обвиняеми в противозаконното подпомагане на мигранти да пребивават и преминават в страната. Случаят е от вторник в село Васил Левски, когато двамата помогнали на 18 граждани на Сирия, сред които и..

публикувано на 12.07.24 в 15:44