Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И бизнесменът Благо Солов иска да е кмет на Пазарджик

Предприемачът Благо Солов обяви, че на предстоящите местни избори ще се кандидатира за кмет на община Пазарджик.  Той обяви това публично броени дни,  след като сегашният кмет Тодор Попов, заяви че ще се кандидатира за четвърти мандат.  Солов е общински съветник от коалиция "Съюз за Пазарджик - НФСБ и НС". 

Можем да привлечем инвеститори, да разкрием нови работни места и с разумното управление на бюджетните средства да имаме много повече възможности да променим града към по-добро, посочи Солов и отбеляза, че ще е непримирим към всякакви прояви на корупция.

Бизнесменът ще излъчи листа за общински съветници и  кандидати за кметове на населени места в общината, като  разчита на широка коалиция.

На местните избори  през 2015 година Благо Солов бе кандидат за кмет на община Пазарджик и водач на листа за общински съветници от коалиция "Благо Солов в съюз за Пазарджик". Тогава той е получи 14, 53 процента от общия брой на гласувалите на първи тур, а коалицията спечели четири места в местния общински съвет. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Авария остави три дни без вода селата Варвара и Ветрен дол

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен. Най-засегнати от..

публикувано на 15.07.24 в 14:16
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори движението между Първомай и Поповица

Две коли се сблъскаха челно на изхода на Първомай в посока Поповица. Заради катастрофата, която е станала малко след 13 часа, движението в частта Първомай - Поповоца е затворено. Създадена е организация и полицейски екипи пренасочват трафика към други възможни маршрути -  към АМ "Тракия" се преминава през селата Милево и Плодовитово, а към Пловдив –..

обновено на 15.07.24 в 14:10

Над 200 военни помагат за потушаването на пожарите в страната

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.  Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на пожарната, за да следят да..

публикувано на 15.07.24 в 14:06

Държавата бави инвестиция за 100 млн. лв. край Пловдив

Депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев призова служебния премиер Димитър Главчев да съдейства за реализацията на крупна инвестиция край Пловдив, като помогне да се отстранят административните пречки.  „Да помогнем за изграждането на нов модерен завод за над 100 милиона лева, който ще създаде стотици работни места в Пловдив и региона - това е една от..

публикувано на 15.07.24 в 13:33

Блъснаха момче с тротинетка в Пазарджик

14-годишно момче с електрическа тротинетка е пострадало сериозно в Пазарджик, след като 47-годишна шофьорка го е блъснала с лекия си автомобил "Хонда".   Заедно с него на тротинетката се е возило и непълнолетно момиче. От удара е пострадало момчето, което е транспортирано и настанено в МБАЛ-Пазарджик с няколко фрактури в областта на лицето,..

публикувано на 15.07.24 в 13:31