Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима скитници се оказаха собственици на над 1000 таксита в Пловдив

| обновено на 28.03.19 в 17:06

Шестима социално слаби граждани са в ареста за 24 часа. Това е засега резултатът от акцията на икономическа полиция в таксиметровите фирми на Пловдив. 

Част от тези хора - скитници и бивши затворници - сигурно не знаят въобще, че притежават такива фирми, каза окръжният прокурор Румен Попов. По думите му "такава е ситуацията за съжаление в Пловдив".

Досъдебното производство се води срещу четири компании, които по сигнал на ДАИ не са отчитали приходите си пред НАП, използвали са фалшиви документи. Парадоксално, служителите на ДАИ са посочили в сигнала си, че не знаят къде се намират въпросните "бизнесмени", разказа прокурорът. още по- голям парадокс е, че две от дружествата се намирали точно в ДАИ.

От досега иззетата документация и проведени над 100 разпита може да се твърди, че за 2 години щетите за държавата  са 5 милиона лева, посочи Румен Попов. Той очаква обхватът на проверката да се разшири.

Предмет на разследване не са действия на таксиметровите шофьори, уточняват от прокуратурата. Те ще бъдат разпитани единствено в качеството на свидетели, а това по никакъв начин не налага спиране  дейността им.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42

Потушиха пожара над Марково (обновена)

Сухи треви се запаблиха по обед в местността Кокарджа над Марково. Три пожарни екипа локализираха бързо огъня и потушипа пожара .   Пламъците горяха извън жилищната зона на пловдивското селото и благодарение на бързата реакция на огнеборците не се стигна до опасност за населението.  Във фейсбук групата на пловдивското село от..

обновено на 12.08.24 в 17:22

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата го подновява

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

обновено на 12.08.24 в 16:08

Пазарджишки полицаи протестираха "спонтанно"

Спонтанен протест организиран в социалните мрежи, проведоха полицаи от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.    Той е в подкрепа на колегите им, които направиха същото в София.   Акцията на излезлите полицаи е в израз на "несъгласието на служителите с евентуални опити за политическо вмешателство под каквато и да е форма  в работата на вътрешното..

публикувано на 12.08.24 в 14:42

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41