Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават за Светлана Куюмджиева на 8-ми април

На 8-ми април ще се проведе извънредната сесия на Пловдивския общински съвет, поискана от 21-н съветници от Патриотичен фронт, Съюз за Пловдив и БСП. 

Тя бе насрочена днес от председателя на местния парламент Савина Петкова. 

Дневният ред включва отчет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за изминалите две години и за първите два месеца на 2019-та година, както и отчет за всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичния директор на фондацията. 

Ще бъде представена и справка за всички договори за същия период, както и информация за отпуснатите и изплатени от фондацията суми.

Трета точка в заседанието ще е предложението за отстраняване от длъжност на артдиректора на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева, заради одобрения гей проект на фондация "Глас".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Момиче се удави в канал край с. Црънча

Малко момиче се e удавило след падане в напоителен канал край пазарджишкото село Црънча.  По първоначални данни група деца и техни близки били в землището на селото. Децата играели без надзор, когато едно от тях - 15-годишно момиче от Ракитово, внезапно се подхлъзнало и  паднало в дълбокия канал, известен като „Алеко Потока“, който по това време..

публикувано на 12.06.24 в 12:17

Жега, порои и градушки в голяма част от страната днес

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се на места в тези области да..

публикувано на 12.06.24 в 07:22

Тридневна кампания „Дарете кръв, спасете живот!“ в Пловдив

Районният център за трансфузионна хематология в Пловдив организира тридневна акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.  Всеки, който иска да дари кръв, може да го направи от днес  до петък, от 09.00 до 13.00 ч. в мобилен кабинет на площад „Стефан Стамболов“.  Мотото на кампанията е „Дарете кръв, спасете живот!“. Призивът е пловдивчани..

обновено на 12.06.24 в 06:52

Паметна плоча за загиналите във Втората световна война в Марино поле

В карловското село Марино поле ще бъде открита паметна плоча, посветена на загиналите военни и цивилни по време на Втората световна война. Днес се навършват 80 години от смъртоносните бомбардировки над летище Марино поле. Мемориалният знак се намира в парка до кметството, където преди месец започна изграждането на православния храм „Св. пророк..

обновено на 12.06.24 в 06:52

Десетокласниците се явяват на изпит по математика

Над 54 хиляди десетокласници се явяват на национално външно оценявене по математика днес. Изпитът започва в 8 часа и продължава 90 минути. Той се провежда в над 1000 училища в страната и за него са нагажирани близо 14 000 квестори.  Тестът съдържа 17 задачи, като 15 от тях са с избираем отговор. За решаването на останалите две задачи – с разширен..

обновено на 12.06.24 в 06:51