Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев е на полуфинал след драма с дузпи!

Ботев (Пловдив) елиминира Черно море в спор за място на полуфиналите за Купата на България.

"Канарчетата" стигнаха до четвъртфиналите на турнира, след като постигнаха лесен успех с 4:1 над ЦСКА 1948 и победа срещу Берое, която бе изкована след 0:0 в редовното време и 4:3 след изпълнение на дузпи.

"Моряците" пък се добраха до този етап, след като постигнаха успех с 1:0 над Арда (Кърджали) и победа след дузпи в дербито с Левски (5:4).

Днес домакините от Пловдив спечелиха с 4:2, след изпълнения на дузпи. В редовното време регистрираният краен резултат беше 1:1.

Двата отбора започнаха предпазливо средствата и през първото полувреме нямаше много голови ситуации.

В 10' гредата спаси гостите при удар на Ферибори Доре след центриране на Пламен Димов.

В 29' Аристоте Ндонгала опита удар от немалка дистанция, който не затрудни Кайзер.

Ботев отговори с бърза атака, но ударът на Антонио Вутов бе неточен.

Ворото полувреме Ботев излезе по- мотивиран и търсещ победата. На два пъти Тодор Неделев имаше шанс да открие резултата, но късметът не бе на негова страна.

В 52' Ферибори Доре прониза мрежата на моряците с удар с глава след центриране на Васил Шопов.

Попадението отвори мача и след това Ботев имаше няколко шанса, които не успя да материализира и да реши бързо мача.

В 64' Дюлгеров успя да избие в корнер мощна тупалка на Тодор Неделев.

В 67' Дюлгеров отново отрази мощен шут на Неделев от пряк свободен удар.

Последва нов опит на Неделев, но този път Пламен Димов направи отлична изява и предотврати опасността пред вратата на моряците.

С първата си опасна ситуации Черно море успя да изравни резултата в 79'. Младият Мартин Минчев успя да излъже Димитър Пиргов и Лазар Марин и вкара топката в мрежата между краката на Кайзер.

Последва възможност за Ботев. Тодор Неделев центрира от корнер, топката стигна до Лазар Марин, но той стреля много неточно.

Попадението обаче даде самочувствие на моряците и в последните минути те погледнаха по- смело към вратата на Ботев. 

В добавените 2 минути Ботев можеше да стигне до гол, но Марин стреля слабо и Дюлгеров спаси.

Така се стигна до продължения, в които отново Ботев започна по- активно.

В 93' Кристиан Димитров не успя да засече топката от отлична позиция.

В 98' след центриране от пряк свободен удар Тодор Неделев успя да прати топката на главата на Кристиан Димитров, но той стреля над вратата.

Последва нова възможност за жълто- черните, но Пламен Димов успя да избие центрирането на Крис Добрев.

 При това положение дузпите трябваше да решат кой ще продължи напред.

Двата тима си размениха по едно точно изпълнение в първите си дузпи чрез Патрик Андраде и Тодор Неделев. След това обаче моряците не успяха да настроят мерника си и пропуснаха следващите си три изпълнения. Пламен Димов не нацели варатата, а ударите на Васил Панайотов и Дани Кики бяха спасени от Кайзер. Домакините пък не сбъркаха и Пиргов и Вутов бяха точни, с което Ботев се поздрави с крайния успех.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36