Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 300 дръвчета бяха засадени край село Руен

Акция по залесяване на местността около  параклиса „Свети Йоан Кръстител“ в село Руен, община Куклен, се проведе днес. Лесничейство – Пловдив и Министерство на земеделието и горите обединиха усилия за поред път и се заеха с облагородяването на терена в  района на селото. Засадени бяха над 3 300 дръвчета, предимно фиданки черен бор, които са подходящи са планинските условия.

В зелената акция се включиха и доброволци.

Организаторите бяха осигурили и необходимите инструменти, с които да се подпомогне работата на желаещите.

Лошото време не попречи на инициативата



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Край Чирпан горя локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив

Изясняват се причините за пожара, възникнал късно снощи в бързия влак от Варна за Пловдив преди Чирпан. Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза още Ангелов. "Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение..

обновено на 26.08.24 в 12:14

С 16% запълнен обем язовир „Широка поляна“ е само ... поляна

Язовирите „Широка поляна“ и „Тополница“ са с най – ниски нива от водоемите в Пазарджишка област.  Справка на МОСВ сочи, че язовир  „Широка поляна“  е пълен на  16,01%  от общия си обем, а в язовир  „Тополница“  е запълнен  26,21%  от общия му обем.  От язовир „ Голям Беглик “ е запълнен 38,18% от общия му обем, а язовир „ Беглика “ е пълен на..

публикувано на 26.08.24 в 12:13

Президентът одобри кабинета "Главчев 2", изборите ще са на 27 октомври

Димитър Главчев предложи  директора на Националната полиция Атанас Илков за служебен министър на вътрешните работи .  Илков ще замени на поста Калин Стоянов. Втората промяна в състава на Министерски съвет с министър-председател Димитър Главчев е външният министър . За него Главчев предлага поста да поеме Иван Кондов . Президентът Румен Радев..

публикувано на 26.08.24 в 10:18

Леко захлаждане и краткотрайни валежи, в Пловдив днес 34°

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По-значителни ще са в крайните югоизточни райони от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в  Пловдив  - около  34° . По..

обновено на 26.08.24 в 09:15

Става ясен съставът на новия служебен кабинет

Държавният глава Румен Радев ще приеме в 10 ч. на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Днес изтича срокът, който Радев даде на Главчев да представи състава на новия служебен кабинет.  Ако президентът подпише указа, правителството ще положи клетва пред Народното събрание утре, а изборите ще бъдат на 27 октомври...

обновено на 26.08.24 в 09:14