Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха кмета и зам.- кмета на Септември, както и двама общински служители

Специализираната прокуратура обвини в безстопанственост кмета на община Септември Марин Рачев. Обвиненията са за общо 7 деяния, от които е причинена вреда на общината в размер на 226 528.24 лева.

Щетите са по договор за обществена поръчка за ремонт на пътна и улична мрежа на територията на общината, сключен с „Консорциум ремонти и възстановяване – Септември“ ДЗЗД.  Според прокуратурата кметът е плащал средства по договора, без строително-монтажните работи да са извършени от строителя, при това на многократно завишени цени.

С обвинение за длъжностно престъпление е и зам.-кметът на общината Явор Митев. Докато е замествал кмета Рачев, той е подписал анекс към договора за сумата от 1 млн. лв., без да е имало нужда от изменение на сключения контракт, с цел да осигури облаги за консорциума.

Митев е обвинен и за това, че миналото лято не е оказал съдействие на разследващите срещу кмета Рачев при проведените на територията на общината процесуално-следствени действия.

Обвинения по досъдебното производство са повдигнати и на директора на дирекция „Транспорт и околна среда“ Ангел Бончев и на Станой Милов, специалист „Инвеститорски контрол“ в отдел „Строителство“ в общината. Те са привлечени към наказателна отговорност за документни престъпления.

Четиримата обвиняеми са с мярка за неотклонение „парична гаранция“. За кмета Марин Рачев и заместника му Явор Митев тя е в размер на по 10 000 лв., а на двамата служители – по 5 000 лв. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слаб земен трус е регистриран край Девин

Земетресение с магнитуд 2,6 е регистрирано в 01:09 ч. в района на град Девин, съобщава Националният сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.  Епицентърът е бил на 60 км от град Пловдив и на 140 км от град София.  Няма информация за пострадали хора или щети.

обновено на 07.05.24 в 11:08

Васил Божков е водач на листата на КП "Център" в Пазарджик

Бизнесменът Васил Божков ще е водач на листата на КП „Център“ в Пазарджик. Коалицията ще се яви на изборите на 9-ти юни с листа от 9 кандидати за депутати.  Вече са ясни и водачите на другите партии в областта. Листата на ДПС в Пазарджик този път оглавява досегашният евродепутат Искра Михайлова.  При БСП няма промяна - водачът на..

публикувано на 07.05.24 в 10:15

Завършват ул. "Д-р Георги Странски" в район "Източен"

Започва последният етап от ремонта на ул. „Д-р Георги Странски” в пловдивския район „Източен“.  До 9 юни се предвижда да бъде изцяло обновен участъкът от ул. „Коста Паница” до ул. „Генерал Радко Димитриев”.  За този период от време пътната отсечка ще бъде затворена да движение на моторни превозни средства, съобщават от общинското предприятие..

обновено на 07.05.24 в 07:06

Днес е последният ден за регистрация на листи за изборите 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 07:06

Слънчев майски ден ни очаква днес

Днес времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, според прогнозата на НИМХ.  В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб вятър от юг-югозапад.  Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24 и 29°...

публикувано на 07.05.24 в 06:21