Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Асеновград започва ремонтът на ДГ "Зорница"

Снимка: Емилия Куюмджиева, Радио Пловдив


Символична първа копка за ремонта на детска градина "Зорница" направи кметът на Асеновград Емил Караиванов. 

Детското заведение е част от проекта по оперативна програма "Региони в растеж" за модернизация на образователната инфраструктура на обща стойност 6 милиона и 700 хиляди лева, включващ обновяване на две училища и три детски градини.

Ремонтните дейности стартираха през февруари в двете градски гимназии "Св. Княз Борис I" и "Св. Св. Кирил и Методий", а "Зорница" е първата от детските заведения, в която започва цялостна реконструкция. 

Инвестицията е за над един милион лева, а до края на месец май ще започне ремонт и на останалите детски градини - "Пролет" и "Надежда", каза Караиванов.

Обновяването предвижда саниране на сградата, смяна на дограма, хидроизолация на покрива. В детската градина се обучават 168 деца, те ще се радват и на нови детски площадки и зони за отдих, а 135 хиляди лева от парите са предвидени и за ново обзавеждане, поясни директорката на "Зорница" Надежда Джиголинова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът отвори за ваканцията училищните дворове в Пловдив, изненада директорите

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров. Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа, а..

обновено на 07.08.24 в 12:49

Турско семейство катастрофира на АМ "Тракия" край Пловдив

Четиричленно турско семейство, пътуващо с джип, пострада при тежка катастрофа в пловдивския участък на АМ "Тракия".   Инцидентът е станал след 10 ч. тази сутрин на 139 км. в посока София, когато джип БМВ се е блъснал в табела, непосредствено до крайпътна бензиностанция.  От силния удар и високата скорост джипът е излетял от пътя и се е преобърнал..

обновено на 07.08.24 в 12:10

Небрежност причини два пожара

Пожар, причинен от небрежност, унищожи покрив на необитаема жилищна постройка и навес със складиран дървен материал в Съединение. Пламъците са  засегнали частично и покрив на съседна двуетажна къща.  Огънят е тръгнал от съседен двор, където мъж е запалил сухи треви. Инцидентът е станал около 19 часа снощи. Часове по-рано детска игра с огън..

публикувано на 07.08.24 в 11:58

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05