Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ул. "Христо Г. Данов" е отворена, но паркоместата са два пъти по-малко

| обновено на 22.04.19 в 13:16

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов пуснаха движението по ремонтираната улица „Христо Г. Данов“.

С нова визия е пространството около Джумаята, като е пренареден паважът в началото на улицата и продължението й към ул. „Цариброд“. По 400-метровата отсечка от площада до ЕВН е подменена асфалтовата настилка, ремонтирани са тротоарите, монтирани са ново улично осветление и антипаркинг колчета. 

Положена е и нова маркировка. Стойността на строително-монтажните работи е 300 000 лв. без ДДС, обясни Валентин Алексиев от фирмата изпълнител.

След ремонта се намаляват местата за паркиране по ул. „Христо Г. Данов“ заради успоредното паркиране – от 53 те стават 29, съобщи кметът Иван Тотев. За сметка на това е предвидено двойно паркиране по успоредната ул. „Бетовен“.

След обявяването на обществената поръчка за Дондуковата градина ще бъдат ремонтирани тротоарите и уличната настилка от ЕВН до бул. „Руски“, които попадат в заданието, обясни кметът Иван Тотев. 

Той допълни, че в обществената поръчка не попада "Грамадата" край Природонаучния музей, натрупана по време на протестите през 1997 г. "Тя е изживяла времето си и смятам, че не трябва да остава тук, с цялото уважение към тези, които са я направили", коментира Тотев. 


Галерия

Още от категорията

1024 нови случаи на коронавирус в страната

1024 са новите случаи на коронавирус в страната, сочат данните на Единния информационен портал. 4406 са направените тестове за денонощието, 22-ма са починалите. В болница  са 1562-ма души, от тях в интензивни отделения са 88. В Пловдив новозаразените са 109, в Пазарджик 14, в Смолян-15.

обновено на 20.10.20 в 06:54

Обсъждат носене на маски и на открито

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание тази сутрин на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след завършилото късно снощи заседание на кризисния щаб в Благоевград. В заседаннего ще участва и главният държавен главен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите на..

публикувано на 20.10.20 в 06:50

С демонстрации и клетва бе отбелязан празникът на ВВС

Бойният празник на Военновъздушните сили бе отбелязан с атрактивни демонстрации на Централния площад и полагането на клетва на новобранци от Силите за специални операции в Пловдив. 70 военнослужещи положиха клетва по случай празника на Военновъздушните сили, който бе отбелязан с демонстрации на площад Централен. Ген. Явор Матеев..

обновено на 20.10.20 в 06:11

Ваня Христева е новият зам.- апелативен прокурор на Пловдив

Ваня Христева встъпи в длъжност като  заместник административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив днес. Тя бе избрана на поста единодушно на 7 октомври 2020 г. от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ - Варна. До момента има юридически стаж от 22 г.,..

публикувано на 19.10.20 в 16:18

Честит празник, лекари!

Свети Иван Рилски е и покровител на българските лекари, които празнуват днес професионалния си празник. Пловдивските медици ще присъстват тази сутрин на литургията в църквата „Свети Иван Рилски“ в Пловдив по повод храмовия празник. Тази вечер Българският лекарски съюз ще връчи приза  "Лекар на годината" . В петте категории са отличени едни..

обновено на 19.10.20 в 15:47