Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Молдовецът, обрал банкомат, се призна за виновен

| обновено на 22.04.19 в 16:01

По съкратената процедура ще протече делото срещу молдовеца Евгени Недялков, участвал в обира на банкомат в жилищен район „Тракия“ миналото лято. Подсъдимият признава вината си и така няма да се търсят нови доказателства, нито пък ще се разпитват свидетели.

Недялков е обвинен за грабеж от банкомат на ДСК Банк в Пловдив на стойност 214 хиляди лева и за опит на грабеж от банкомат в София. Грабежът е в особено големи размери и за това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години затвор. По съкратената съдебна процедура обаче присъдата на Недялков ще бъде намалена с една трета.

Днес защитата на Недялков – адвокат Светлана Паскалева, поиска информация от банка ДСК дали ограбената сума е застрахована и дали е възстановена от застрахователя.

Ако е така, банката няма право да бъде конституирана като граждански ищец и да изисква сума от подсъдимия, каквото желание заяви днес пред съда представител на финансовата институция – обясни адвокат Паскалева.

За да получи официална информация от банката за питането на защитата, съдията назначи дата за делото 17 май.

Съучастник на Недялков е украинец, който не е задържан.

При задържането му в Бургас, у Недялков са открити само 600 лева. Останалата сума от заграбеното липсва. Знае се само, че около 100 хил. лева са прехвърлени към чужбина чрез парични преводи.

Райфайзен банк, на която е банкоматът в столицата, няма претенции да бъде граждански ищец, тъй като там грабителите взривили устройството, но не успели да задигнат сумата в него от 80 хил. лева. Така престъплението останало на фаза опит за грабеж.


Още от категорията

Огнище на птичи грип край Асеновград

Около 72 000 кокошки от птицеферма край Асеновград  ще бъдат принудително умъртвени заради откритото в обекта огнище на Инфлуенца А (грип) по птиците. Това се реши на спешна среща на Общинската епизоотична комисия в Асеновград. Зоната, в която са пребивавали птиците, ще бъде механично почистена и многократно дезинфекцирана.  Ще бъдат дезинфекцирани..

публикувано на 05.06.20 в 17:47

4-ма пилоти от АБ "Граф Игнатиево" заминават да се обучават на Ф-16

Първите четирима български пилоти, които ще се обучават в САЩ да пилотират изтребителят Ф-16 Блок 70, днес бяха изпратени последователно от президента Румен Радев и от министъра на отбраната Красимир Kаракачанов, началникa на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Майор Стоян Петков – военен пилот 1..

публикувано на 05.06.20 в 17:11

35 нови случая на коронавирус, 16 от тях в Пазарджик, два в Пловдив

35 от изследваните през последното денонощие проби са дали положителен резултат.  Потвърдените към момента случаи на новия коронавирус в България са 2627, от които активни са 1078. Излекувани са вече 1390 души. Регистрираните за изминалото денонощие случаи /общо 35/, са разпределени по области, както следва: Пазарджик – 16; Видин – 1; София област –..

публикувано на 05.06.20 в 16:41

Бракониер свали номерата на джипа си, но пак го хванаха

34-годишен мъж от девинското село Чуруково е задържан за срок до 24 часа след извършен бракониерски лов. Снощи в 22,40 часа служител на Държавното ловно стопанство „Тракия“ подал сигнал на спешния телефон 112 за нерегламентиран лов на едър дивеч до хижа „Персенк“.  Горският е забелязал черен джип без регистрационни табели с неустановена марка и..

публикувано на 05.06.20 в 15:50

Финансират с 1 400 000 лева фондация „Пловдив-2019“

350 000 лева от бюджета на Община Пловдив се предвижда да бъдат заделени за експерти на граждански договори. Предложението ще се гледа на сесия на ОбС, а то предвижда разпределение на средствата от острочените вноски на заема, теглен по времето на Иван Чомаков. Кметът Здравко Димитров заяви, че средствата ще бъдат използвани за назначаване на..

обновено на 05.06.20 в 14:47