Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца боядисват яйца за болни другарчета

| обновено на 25.04.19 в 08:23

На Велики четвъртък за поредна година  в двора на Пловдивска митрополия младежите от БЧК и деца от пловдивските домове и училища ще боядисват червени яйца за Великден.  

В 12 часа "Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ ще даде старт на  кампанията “Деца боядисват яйца за деца“ ЗАЕДНО с Общински институт "Старинен Пловдив". Мястото е къща на Верен Стамболян /бивша къща на художниците/. 

Следобед, в 15.00ч. кошници с яйца и козунаци ще бъдат отнесени в детските отделения по диабет към УМБАЛ „Св.Георги“ и МБАЛ„Медлайн“. 

След края на акцията ще се открие благотворителна изложба, с продажба на картини в кафетерия до Балабановата къща. 

Произведенията са рисувани от деца от столичното 143-то СУ “Г.С.Раковски”.  

Набраните средства ще отидат за купуване на сензори за най-малките с диабет - децата до 5г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-а авиобаза в Крумово се включиха в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора. Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, Община Калояново, и село Михилци, Община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 ч от авиобазата и ще подпомагат действията на..

обновено на 12.07.24 в 14:34

Глобяват усилено за строителни отпадъци

Пореден нарушител глобиха от пловдивския общински инспекторат за подготвени за нерегламентирано изхвърляне строителни отпадъци. Слугителите на инспектората са открили 42 чувала в района на бул. „Източен“ 40. Те са били струпани на тротоара под тераса на блок и са били пълни със строителни отпадъци – тухли, фаянсови плочки, стиропор. Нарушителят е..

публикувано на 12.07.24 в 12:13

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45