Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава засиленото полицейско присъствие в Куклен

7 арестувани след ромския погром в Куклен, решават мерките на арестуваните

| обновено на 29.04.19 в 08:45

Още по-засилено полицейско присъствие ще има днес в Куклен, където вчера пиянска  компания роми нападна с камъни полицейски патрул, дошъл след сигнал за силна музика и нарушаване на обществения ред. Задържани са седем души, като днес ще се прецени на колко от тях и какви обвинения  ще бъдат повдигнати. 

След среща тази сутрин между областната дирекция на МВР и кмета на Куклен Мария Белчева стана ясно, че полицейското присъствие в града остава и ще продължи докато е необходимо. Това каза старши комисар Атанас Илков. Той е категоричен, че конфликът в Куклен е битов скандал и инцидентен. Полицейските сили ще останат на място, докато има нужда.

Комисар Илков каза още, че случаят се преекспонира и в градчето няма етническо напрежение, това потвърди  и кметицата на Куклен. Тя обеща пълно съдействие на полицейските сили.

Прокуратурата ще реши за  удължаване на задържането на мъжете с нови 72 часа, съобщи по-рано пред Радио Пловдив директорът на областната централа на МВР старши комисар Атанас Илков

Масови проверки в Куклен продължават. Екипи на полицията и жандармерията ще гарантират  реда и спокойствието на гражданите, увери шефът на пловдивската полиция. 

Скандалът тръгнал от забележка за силна музика, отправена към компания от видимо пияни цигани. Молбата да намалят музиката отправили пловдивчани, чиито малки деца спели. Това раздразнило групата от над 20 празнуващи и те вместо да откликнат на молбата, нахлули в частния имот на семейството от Пловдив.

Свидетели на случващото се, съседи подали сигнал на тел. 112. За минути на място пристигнали два екипа на полицията. 

Агресивните пияни мъже обаче нападнали и тях и изпотрошили с камъни полицейските коли. 

Огледът на улики, търсене на доказателства и разпити на свидетели продължават до пълно изясняване на обстоятелствата, съобщиха криминалисти. 

Нощта в Куклен е преминала спокойно, каза за Радио Пловдив кметът на общината Мария Белчева. Цяла нощ полицейското присъствие в града беше засилено. 

Вчера бях на мястото. На тази улица живеят както роми, така и българи, и турци. Винаги сме живели в разбирателство, искаме да остане така. Най-вероятно всичко е било заради алкохола, каза Белчева. По думите ѝ, няма сериозно пострадали при инцидента. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50

МОН дава на всички по 4 точки за "проблемната задача" в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 13:39

С 9-10% годишно растат жертвите на домашно насилие в Пловдив

В Пловдив отвори врати Регионален център за консултиране към местната Адвокатска колегия , след като общината предостави безвъзмездно помещения в Дом „Левски“. „Заедно с Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие, оказваме помощ на нашите съграждани, които имат нужда в социален, икономически и психологически аспект“ – заяви..

публикувано на 21.05.24 в 12:46

До 5 години закриват складовете с негодни пестициди в Пазарджишко

До края на 2029 г. в област Пазарджик ще бъдат закрити всички складове, които съхраняват негодни и излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Обезвреждането им ще се извърши в специализирани инсталации в рамките на Швейцарско–българска програма за сътрудничество. За периода от 2015 до 2019 година в област..

публикувано на 21.05.24 в 10:31

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54