Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Разказвачът на приказки представя" над 70 автори

Насърчаване на детското четене е мисия трудна и възможна, казва Константин-Кирил Иванов

"Разказвачът на приказки" е гост на Радио Пловдив, да открихме го!  Той се казва Константин-Кирил Иванов, от Пловдив е, и заедно разказваме всичко за инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки представя".

Чрез идеята той кани автори на детска литература и осъществява срещи между тях и деца от детски градини и училища. 

И макар, че дейността му стартира през април миналата година в града под тепетата, само за година тя се разрасна в още няколко областни градове в страната. 

Всичко това "Разказвачът на приказки" прави, за да стимулира детското четене и да докаже, че то носи не само полза, а и удовлетворение за малките читатели.

Коя е книгата откритие за последната година? 

"Янко и вълшебната книга" на Ангел Вълканов, това е детско фентази за начален курс, казва "Разказвачът на приказки" в интервюто за програма "Точно днес".

Галерия

Още от категорията
Виктор Бойчев

В "Срещите" разговор за изкуството на куклите

В „Срещите” тази събота с носителя на наградата "Пловдив" за цялостно творчество, доскорошен директор на Пловдивския куклен театър Виктор Бойчев, си говорим за света на куклите, за престарото куклено изкуство. И за това накъде гледа днес кукленият театър по света, кога превзема света на детето.

обновено на 30.05.20 в 09:13
Манол Пейков

Книгата трябва да има специален статут

Тъжно е, че нещата се случват по този начин. Нас ни прикрепиха към по някакъв начин към заведенията. Това заяви в интервю за Радио Пловдив издателят Манол Пейков, който тази година спечели награда „Пловдив“ в раздел „Художествен превод“. Той коментира намаляване на ДДС за книгите от 20 на 9%, което се случва заедно с решението за намаляване..

обновено на 29.05.20 в 12:57

Пазарджишкият театър отваря врати в Деня на детето

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Те обаче ще трябва да спазват стрисктно противоепидемичните мерки. На открити пространства капацитетът на публиката да бъде до 50%, а на закрити сцени – до 30%. „Всички хора, които се занимават с театър, се зарадваха на тази новина. Ние планираме още на 1 юни да имаме детско..

публикувано на 29.05.20 в 11:58

Етнографският музей отваря врати с обновени витрини

Уредничката на Етнографският музей в Пловдив Грозделина Георгиева бе удостоена с отличието „Златен век“ на Министерството на културата. Наградите бяха обявени на сайта на ведомството, а церемонията по връчването на наградите ще се състои през есента заради пандемията от коронавирус. „ С много трепет и вълнение посрещнах наградата, но и с..

публикувано на 28.05.20 в 16:58

Годишната награда на галерия "Дяков" получи Николай Стоев

По повод 24-ия си рожден ден, днес 28-ми май, галерия „Дяков“ представя още един значим български художник: най-новите творби на Долорес Дилова, обединени в цикъла „Несбъднати места“, създадени специално за тази експозиция, за пространството на галерията. Тържеството по принуда ще има друг характер - няма да има конкретен час, а галерията ще..

публикувано на 28.05.20 в 12:12