Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо загуби от Септември, следват плейофи за 7-ото място

Локомотив (Пловдив) допусна поражение от Септември (София) с 1:2 в последен мач от група „Б“ на втората осмица. Гостите поведоха в 37-мата минута, през втората част Бирсент Карагарен изравни, но столичани вкараха отново и стигнаха до успеха.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на пловдивския и българския футбол Динко Дерменджиев.

В началните минути Един Бахтич можеше да се разпише директно след фаул, Янко Георгиев изби топката. В ответната атака Септември удари гредата. Лошо върната топка към Пиргов принуди стража да я изчисти веднага, кълбото срещна Мандианго и се отби в горната греда, преди вратаря на Локомотив да я хване. В 12-та минута шут на Димитър Илиев мина сантиметри от целта. В 36-та минута Септември откри резултата. Здравко Димитров засече центриране към Мандиаго, който от близка дистанция вкара за 0:1.

В 54-та минута Локомотив изравни. Топовен шут на Бирсент Карагарен от 25 метра се озова във вратата на Янко Георгиев за 1:1. Крайното 1:2 бе оформено в 77-та минута. Илия Димитров засече с глава центриране от ляво и донесе победата за столичани.

След този мач следват плейофи за седмото място, което дава право на бараж за Лига Европа. Преди срещата Дунав-Славия, Локомотив е на първо място. При победа на Славия, „черно-белите“ ще останат втори и ще играят срещу Етър, а при равенство или загуба на „белите“, пловдивчани ще играят срещу Ботев (Враца).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Локомотив" привлече Йохан Нзи от "Хебър"

 "Локомотив" (Пловдив) подписа договор с Йохан Нзи. Полузащитникът е четвъртото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за две години. Йохан Нзи е роден на 23 януари 1995 година в Париж. Юноша е на "Страсбург". Състезавал се е за отборите на "Алтглиенике", "Ланк", "Ла Лувиер", "Созопол" и "Спартак" (Варна).  За последно е бил..

публикувано на 06.08.24 в 16:53
Пламена Миткова

Пламена Миткова остана извън финала в Париж

Пламена Миткова остана извън финала в скока на дължина на Олимпийските игри в Париж. Българката постигна 6,45 метра в най-добрия си опит от квалификацията и остана извън битката за медалите. Пловдивчанката, която на Европейското първенство през юни се класира на престижното седмо място с нов личен рекорд от 6,80 метра, не успя да попадне сред..

публикувано на 06.08.24 в 14:44
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17

Португалци или швейцарци чакат "Ботев" за ЛК

Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Цюрих - Витория Гимараеш в плейофите на Лигата на Конференциите. Това отреди тегленият жребий в "Дома на европейския футбол" в Нион. За да стигнат до плейофите, "канарчетата" трябва да отстранят Жрински Мостар. Сблъсъците от плейофната фаза на турнира са на 22 и 29 август, като в първия мач..

публикувано на 05.08.24 в 15:21

"Ботев" победи с 1:0 "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на "Крумовград" в среща от третия кръг в шампионата, а единственото попадение на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ бе дело на Джеймс Ето’о в 52-ата минута. „Канарчетата“ започнаха двубоя по-активно и в 9-ата минута опит на Антоан Конте с глава бе отразен от Янко Георгиев. След половин час футбол..

публикувано на 05.08.24 в 09:57